Αισθητή η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia της Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση στα Social Media

Με δικό της περίπτερο, νέα καμπάνια και σύνθημα “Ταξίδι και Προορισμός, μαζί”, η Περιφέρεια Στερεάς έδωσε το παρόν στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Ελλάδας στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia της Θεσσαλονίκης βγαίνοντας δυναμικά μπροστά στην εγχώρια και διεθνή αγορά, διεκδικώντας το μερίδιο που της αναλογεί στο κομμάτι του τουρισμού.

Σύμφωνα με την ΠΣΕ το Περίπτερο επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν πολλά ραντεβού με πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ σύμμαχοι σε αυτή τη διαδρομή που σχεδιάζεται είναι όλος ο επιχειρηματικός κόσμος, τα επιμελητήρια και οι Δήμοι που “σε απόλυτη συνεργασία, συνδιαμορφώνουν από κοινού με την Περιφερειακή Αρχή τους στόχους και τις προτεραιότητες για τον τουρισμό”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οινοπαραγωγοί απ’ όλη την Περιφέρεια, παρουσίαζαν τα προϊόντα τους και ταυτόχρονα, τοπικοί παραγωγοί εφοδίασαν το περίπτερο με παραδοσιακά προϊόντα, προάγοντας με τον τρόπο αυτό την γαστρονομία της Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης εκπρόσωποι όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης είχαν την ευκαιρία ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε γωνιάς της Στερεάς Ελλάδας.

Ξεχωριστή θέση σε αυτή την προσπάθεια είχε ο Δήμος Δελφών, που διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Η παρουσία της Στερεάς Ελλάδας στη Philoxenia επιβραβεύτηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι και της απένειμαν ειδικό βραβείο για το πρωτότυπο περίπτερό της.

“Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μας που από κάθε γωνιά της Στερεάς ακολούθησαν την αποστολή και στήριξαν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια. Για εμάς το ταξίδι αξίζει μόνο όταν έχουμε καλούς συνεπιβάτες. Με συνεπιβάτες λοιπόν τους Δήμους, τα επιμελητήρια και όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού ταξιδέψαμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να καταστήσουμε την Καρδιά της Ελλάδας, τη δική μας Περιφέρεια, έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της Ελλάδας” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Σανίδας και κατέληξε λέοντας: “Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Αλλά ας μην ξεχνάμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας”.