Νομοθετική Ρύθμιση για την Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από το Υπουργείο Υγείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Προς επίλυση είναι το πρόβλημα που δεν επιτρέπει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους αγροτικούς γιατρούς και υλικά πρώτης ανάγκης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας συμβάλλοντας έτσι σε καλλίτερες υπηρεσίες.

Αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης έθεσε στον κ. Υπουργό το θέμα του Νοσοκομείου Λαμίας, το οποίο από τον περασμένο Ιανουάριο δεν έχει διοικητή, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα δοθεί λύση από το Υπουργείο.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο και για το κλειστό γραφείο της 5ης ΥΠΕ στη Λαμία, το οποίο δημιουργεί σημαντικά κενά στη λειτουργία των μονάδων υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο να διοικείται από τη Λάρισα η Στερεά Ελλάδα και επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Περιφερειακής Αρχής για νέα χάραξη των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε αυτές να ταυτίζονται με τις Αιρετές Περιφέρειες, με τον Υπουργό να δεσμεύεται, από την πλευρά του, να επαναλειτουργήσει το εν λόγω γραφείο στη Λαμία.

“Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μας επιτραπεί να βοηθήσουμε, ώστε όλες οι οικογένειες της Περιφέρειάς μας να έχουν τις παροχές υγείας που τους πρέπουν. Θα μπορούσαμε να μην κάνουμε τίποτα, γιατί δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά προτιμήσαμε να εμπλακούμε ενεργά, γιατί έχουμε ηθική υποχρέωση. Γι’ αυτό περιμένω από τη θεωρία να περάσουμε στην πράξη και να έρθει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Κώστας μπακογιάννης και πρόσθεσε: “Ταυτόχρονα είμαστε σε φάση αναμονής του ορισμού του νέου διοικητή στο Νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά και της επαναλειτουργίας του Γραφείου της 5ης ΥΠΕ στη Λαμία”.