Στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της γενικής απεργίας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Ο Ε.Σ. προτείνει το συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων από τις 10:30 έως τις 11:30 σε αντίθεση με την πάγια θέση του που είναι “να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς”.

“Μέσα από τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τους πληττόμενους συναδέλφους μας, για όσους έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκειά μας για τα προβλήματα «Λερναίας Ύδρας» που αντιμετωπίζουμε στη δύσκολη καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά”, τονίζει ο ΕΣ και συμπληρώνει: “Αντιδρούμε και καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις προς τους ξένους εταίρους που οδηγούν με ιλιγγιώδης ρυθμούς στο αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης και την υπερχρέωση όλων των Ελληνικών νοικοκυριών”.

Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος υπογραμμίζει την κάθετη αντίθεση σε μέτρα όπως η αυξημένη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων που συνεπάγονται τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου και προοιωνίζουν “δυσοίωνες εξελίξεις στον ασφαλιστικό χάρτη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους”.

Τονίζει ακόμα οτι τα «κόκκινα» δάνεια και η μη εξεύρεση βιώσιμης λύσης θα οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα λουκέτα, σε απώλεια ιδιοκτησιών και περαιτέρω διόγκωση της ανεργίας.

Καταλήγοντας αφού κάνει γνωστό οτι είναι στην διάθεση οποιουδήποτε φορέα, κοινωνικού ή θεσμικού εταίρου, στην δημιουργία κοινού μετώπου διεκδικήσεων και αγώνων για το καλό της τοπικής κοινωνίας σημειώνει οτι θα συνεχίσει να συντάσσεται στο πλευρό της ΕΣΕΕ, στους αγώνες που δίνει καθημερινά για το καλό του Ελληνικού εμπορίου προσαρμόζοντας την διεκδικητικότητα και τις αντιδράσεις στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.