Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση στην πλατεία της Λεβαδιάς καλεί το ΠΑΜΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μαζική συμμετοχή στην γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 10.30 το πρωί καλεί το ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για “εργατικό – λαϊκό μπλόκο στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης”.

“Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους. Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, τη προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες”, τονίζει μεταξύ άλλων το  Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και προσθέτει: “Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές. Δεν μας τα χάρισε κανείς.

Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν δικαιοσύνη και ισότητα. Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζόμενων. Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η προσφιλής τους τακτική για να περνούν τα μέτρα”.

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ την ίδια στιγμή που το κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που “έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”, προχωρούν σε ένα τεράστιο “προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα” χαρίζονται χρέη εκατομμυρίων “στην καπιταλιστική μεγαλοεργοδοσία “.

Καταλήγοντας επισημαίνει οτι ο λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο και αυτή είναι να ξεσηκωθεί.

“Να ξεσηκωθούμε, να μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά  και συμπληρώνει: “Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στις γειτονιές. Είναι το δικό μας όπλο. Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι των λίγων”.