Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε σε διαβούλευση του ΣΕΒ Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά

Κοινοποίηση στα Social Media

Το θέμα: “Ελλάδα Φιλική στις Επενδύσεις – Κρίσιμες Παρεμβάσεις στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον”, συζητήθηκε στη διαβούλευση του ΣΕΒ (Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος) όπου την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Παπαθωμά έλαβε μέρος στο θεματικό εργαστήριο όπου αναπτύχθηκε το θέμα “Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων”.

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης στην περιοχή των Οινοφύτων.

“Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις  (μητροπολιτικό κέντρο, πρόσβαση, μέγεθος) η γεωγραφική του θέση δηλαδή, που συνηγορούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας του. Έτσι από μια άτυπη οχλούσα βιομηχανική περιοχή μπορεί να μετατραπεί  σ΄ ένα σύγχρονο υποδοχέα. Και μόνο μια τέτοια βιομηχανική πόλη μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία, την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και κυρίως της απασχόλησης και της Εθνικής Οικονομίας”, τόνισε η Φ. Παπαθωμά.

Και συμπλήρωσε: “Σ αυτή την αναρχία ένα πάρκο που θα συνδυάζει  θεσμική, χωροταξική, πολεοδομική, οργάνωση σε συνδυασμό βεβαίως με την εξυγίανση της βεβαρημένης και πολλαπλώς συκοφαντημένης αυτής περιοχής”.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: “Έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε. Η αποφασιστικότητα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, αποτυπώθηκε μέσω των δύο διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες έλαβαν ευρεία δημοσιότητα και αποδοχή και ενίσχυσαν τις ενέργειές μας. Επισπεύδουμε λοιπόν και προχωράμε”.