Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ στην ΠΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά εν όψει της χειμερινής περιόδου

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας  Βοιωτίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά με δύο θέματα που αφορούσαν στον απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2015

και την λήψη προληπτικών μέτρων, τον συντονισμό και την καλύτερη ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

“Σε οτι αφορά της φωτιές στην Βοιωτία την θερινή περίοδο είχαμε 11 ενώ συνδράμαμε και στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια. Η Περιφέρεια δαπάνησε περίπου 63.000 ευρώ που αφορούν μεταξύ άλλων σε λειτουργία μηχανημάτων και γενικά την συμβολή μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που σημειώθηκαν”, σημείωσε η κ. Παπαθωμά.

“Σχετικά με την προετοιμασία για την χειμερινή περίοδο ασχοληθήκαμε με τον προγραμματισμό και την πρόληψη στο πλαίσιο ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα προλάβουμε τις επιπτώσεις από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα όπως πλημύρες, παγετούς και χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα”, σημείωσε η κ. Παπαθωμά και συμπλήρωσε: “Η ΠΕ Βοιωτίας έχει προβεί σε καθαρισμό μεγάλους μέρους των ρεμάτων για να αποφευχθούν φαινόμενα πλημμύρας, έχουμε αγοράσει αλάτι και επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους ΟΤΑ και τους εμπλεκόμενους φορείς σε περίπτωση που σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα”.

Σε οτι αφορά την εθνική οδό που διασχίζει την Βοιωτία και πέρσι είχαν προκύψει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία με τις χιονοπτώσεις (που δεν ήταν και τόσο έντονες) η κ. Παπαθωμά ξεκαθάρισε οτι δεν είναι στην αρμοδιότητα της ΠΕΒ αλλά υπεύθυνη για την εθνική είναι η “Νέα Οδός”

“Η Νέα Οδός είναι ένας ανεξάρτητος από εμάς φορέας, δεν έχει καμία σχέση με την ΠΕ Βοιωτίας. Πέρυσι ωστόσο προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε το θέμα τέθηκε σε σχετική σύσκεψη. Σε επίπεδο συζήτησης η συνεργασία ήταν δεδομένη σε επίπεδο πρακτικής  όμως τα πράγματα εξελίχτηκαν τελείως διαφορετικά. Κατά την περίοδο λοιπόν του περσινού χειμώνα που είχαμε πολύ έντονα φαινόμενα η Νέα Οδός δεν ήταν έτοιμη. Εμείς από την πλευρά μας καταβάλαμε κάθε προσπάθεια και αναφέρω το παράδειγμα στο ύψος του Κάστρου που στο σημείο της αρμοδιότητας μας η κυκλοφορία γινόταν κανονικά ενώ στο σημείο αρμοδιότητας της Νέας Οδού ο δρόμος είχε κλείσει”.

Καταλήγοντας η κ. Παπαθωμά έκανε γνωστό οτι και φέτος η ΠΕΒ θα επιχειρήσει σε σύσκεψη να θέση και πάλι το θέμα της συνεργασίας εκτιμώντας οτι ” αυτή τη φορά θα είναι πιο αληθινή και ουσιαστική”.

sop02 sop03 sop04