Στοιχειά Δράσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ το έτος 2014-2015.

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παραγωγού, προχώρησε στις ακόλουθες δράσεις:

1.Υποβολή και διαχείριση δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε.
Το έτος 2014 έγιναν στον ΑΙΧΜΕΑ 7394 δηλώσεις και το έτος 2015 6315 δηλώσεις.
Το ποσοστό επιτυχίας πληρωμής των παραγωγών το 2014 ήταν 98,9%.
2. Δημιουργία , αναγνωρισμένης από το υπουργείο , ομάδας παραγώγων ελαιολάδου του Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ με τον διακριτικό τίτλο «ΕΛΑΙΑΣ».
Στην ομάδα «ΕΛΑΙΑΣ» συμμετέχουν 423 παραγωγοί ελιάς και το σύνολο των στρεμμάτων τους είναι 7262 στρέμματα. Η ομάδα εγκρίθηκε επιδοτούμενο από την ευρωπαϊκή ένωση πρόγραμμα για την βελτιστοποίηση της καλλιέργειας τους ,την δημιουργία προϊόντων ελιάς και την εμπορία τους.
3. Συγκέντρωση και διαχείριση σιτηρών – Συμβολαιακή γεωργια Σκληρού Σίτου. 
Το 2015 ο Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ δημιούργησε Συμβολαιακή γεωργία Σκληρού Σίτου, συγκέντρωσε στις αποθήκες του σιτηρά για λογαριασμό των παραγώγων και τους πλήρωσε με μια από τις καλύτερες τιμές της αγοράς 0,27 λεπτά το κιλό.
4. Δημιουργία ομάδας παραγώγων σποροπαραγωγής σκληρού σίτου.
Δημιουργήσαμε ομάδα αποτελούμενοι από 16 παραγωγούς με 420 στρέμματα σύνολο και σε συνεργασία με τον σποροπαραγωγικό οίκο ΕΙΡΗΝΗ Θ. ΚΛΑΡΟΥΔΑ & ΣΙΑ Ε.Ε. έγινε σποροπαραγωγή σκληρού σίτου Α αναπαραγωγής .
5. Συμβολαιακή καλλιέργεια ενεργειακών φυτών
Δημιουργήσαμε για τους παραγωγούς μας συμβολαιακή καλλιέργεια ενεργειακών φυτών ( Ηλίανθος και Σόγια ). Προχωρήσαμε σε συνεργασία με την εταιρεία AGROINVEST ΑΕΒΕ και συνάψαμε συμβάσεις με τιμές 0,35/ λεπ το κιλό για τον Ηλίανθο και 0,38/λεπτα το κιλά η Σόγια.
6. Δημιουργία αγροτικού συσκευασμένου προϊόντος.
Σε συνεργασία με παράγωγο , μέλους του συνεταιρισμού, καλλιεργήθηκε δίκοκκο σιτάρι και από αυτό φτιάχτηκε συσκευασμένο άλευρο και ζυμαρικά (με το brand name του συνεταιρισμού) τα οποία ήδη βρίσκονται σε ράφια καταστημάτων λιανικής πώλησης όπως τα καταστήματα Farmers Republic. Από την φετινή χρονιά θα συσκευαστούν από τον συνεταιρισμό όσπρια και αρωματικά φυτά.
7. Λειτούργησε το Γεωπονικό κατάστημα του Συνεταιρισμού.
Ο Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ ξεκίνησε από τον Μάιο την εμπορία γεωργικών εφοδίων σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρεία λιπασμάτων BHP organic fertilizers και την εταιρεία γεωργικών εφοδίων ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΑΕ.

8. Παροχή οικονομικών υπηρεσιών – Τμήμα λογιστικής εξυπηρέτησης Αγροτών
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ στα πλαίσια των παροχών οικονομικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα μέσω της υπηρεσίας επιστροφής ΦΠΑ, επέστρεψε πάνω από 250.000 ευρώ ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος το έτος 2014. Παράλληλα πάνω από 150.000 ευρώ θα μοιραστούν φέτος το 2015 οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος που κατέθεσαν την αίτηση επιστροφής μέσω του Συνεταιρισμού μας όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες από την Δ.Ο.Υ Λιβαδειάς .
Επιπλέον, μέσα από την υπηρεσία τήρησης & παρακολούθησης βιβλίων και στοιχείων των αγροτών του κανονικού καθεστώτος, οι αγρότες που εμπιστεύτηκαν τα βιβλία τους στον ΑΣ ΑΙΧΜΕΑ , ολοκλήρωσαν με το τέλος των φορολογικών τους υποχρεώσεων για το έτος 2014 την εξειδικευμένη παρακολούθηση των στοιχείων τους με την διευθέτηση πάσης φύσεως φορολογικής τους υποχρέωσης για το προηγούμενο έτος .
Τέλος, μέσω μιας σειράς παρεμβάσεων προς την φορολογική διοίκηση και την ΓΓΔΕ ενημερώσαμε έγκαιρα τον αγροτικό κόσμο ενώ ταυτόχρονα πήραμε και θέση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες έναντι των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ευχαριστούμε τους αγρότες της επαρχεία Λιβαδειάς για την εμπιστοσύνη τους.

                                                                                                                                                                    Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ
                                                                                                                                                                               Μαζί με τον Αγρότη !

από http://aixmeas.gr/