Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στην ΕΠΑΣ Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

kkeΕρώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στην ΕΠΑΣ Λιβαδειάς κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης:

Βρισκόμαστε στο μέσο περίπου της σχολικής χρονιάς και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που εντοπίζονται σε ορισμένες ειδικότητες στην ΕΠΑΣ Λιβαδειάς είναι πολύ σοβαρές. Δεκάδες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί σε μαθήματα ειδικότητας της μηχανολογίας, της κομμωτικής και της αισθητικής.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα μηχανολογικών ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν κανονικά χρειάζονται άλλους δύο καθηγητές ειδικότητας. Στα τμήματα κομμωτικής και αισθητικής η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς οι περίπου 74 μαθητές παρακολουθούν μετά βίας 10 με 12 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα. Για να λειτουργήσουν σωστά τα τμήματα αυτά χρειάζονται τουλάχιστον δύο καθηγητές κομμωτικής, δύο καθηγητές αισθητικής και ένα καθηγητή ιατρικών μαθημάτων.

Να τονίσουμε πως οι μαθητές των ΕΠΑΣ είναι ουσιαστικά εργαζόμενοι που επιδιώκουν να αποκτήσουν κάποια ειδικότητα. Προέρχονται από φτωχές οικογένειες που η κρίση έχει επιδεινώσει την οικονομική τους κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τους ζητείται να πληρώσουν οι ίδιοι για τα εργαλεία και τα αναλώσιμα υλικά που απαιτούνται με κόστος δαπάνης που ανέρχεται στα 200 – 300 ευρώ για κάθε μαθητή.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι μαθητές της ΕΠΑΣ Λιβαδειάς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει αναδείξει τις ελλείψεις και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΠΑΣ. Οι ελλείψεις και τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης που διαδέχεται αυτή των προηγούμενων κυβερνήσεων και οδηγεί στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να καλυφθούν τα κενά με μόνιμο προσωπικό. Σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να παρέχονται στους μαθητές όλα τα εργαλεία και υλικά που είναι απαραίτητα χωρίς οι ίδιοι να επιβαρύνονται οικονομικά;

 

Οι βουλευτές

Θανάσης Παφίλης

Γιάννης Γκιόκας

Γιώργος Λαμπρούλης