Στερεά και Θεσσαλία θα κρίνουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Κοινοποίηση στα Social Media

«Βοιωτοί, Φθιώτες και Λαρισαίοι θα καθορίσουν την δυναμική, τη διάρκεια και την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων στη χώρα» υποστηρίζουν με νόημα έμπειροι αγροτο-συνδικαλιστές.

Χωρίς καμία πρόθεση ή διάθεση να απαξιώσουν τις προσπάθειες, την αγωνία και την αγανάκτηση των συναδέλφων τους σε άλλα σημεία της χώρας που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αγρότες της Βοιωτίας εκτιμούν ότι τα μπλόκα που «πονάνε» είναι αυτά του Κάστρου, της Αλαμάνας και της Νίκαιας.

Οι κυβερνώντες έχει αποδειχθεί, ότι «ενοχλούνται» ή ακόμη και «φοβούνται» αγροτικές κινητοποιήσεις, που παραλύουν τη χώρα και έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία, χωρίς όμως αυτή να μπορεί να αντιδράσει.

Κανένας υπουργός, υφυπουργός ή ακόμη και Πρωθυπουργός που έχει διαχειριστεί αγροτικές κινητοποιήσεις, δεν έχει τολμήσει να «παίξει» το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι βασικός οικονομικός τροφοδότης της Ελληνικής περιφέρειας, κυρίως σε περιόδους κρίσης, είναι ο αγροτικός πληθυσμός.

Οι αγρότες πάντα καταφέρνουν να συγκεντρώνουν στο «δρόμο», την αγανάκτηση του συνόλου της κοινωνίας που πλήττεται από τις πολιτικές οι οποίες οδηγούν σε αδιέξοδο τα γνωστά υποζύγια και αφήνουν στο απυρόβλητο τους προνομιούχους.

Μετά από 3 μνημόνια οι αγρότες ξέρουν, ότι στο πλευρό τους έχουν όλη την κοινωνία οπότε και ένα επιπλέον επιχείρημα να διεκδικήσουν με το γνωστό τρόπο, το δίκαιο και αυτονόητο αίτημά τους.

Την παραμονή στην καλλιέργεια.

Μετά τις δηλώσεις δύο Γ.Γ. της κυβέρνησης, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκου Στουπή ο οποίος υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις ίσως να αποδειχθούν εργαλείο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και του υπουργείου οικονομικών Αντώνη Παπαδεράκη ο οποίος διαβεβαίωσε ουσιαστικά, ότι δεν υπάρχουν ισοδύναμα που θα αποκρούσουν την υπερφορολόγηση των αγροτών, τα μπλόκα είναι περισσότερο από ποτέ ορατά και στα σημεία που θα «πονέσουν» το Μαξίμου.

από http://aixmeas.gr/