Την υποψηφιότητα για τον τίτλο «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021», παρουσίασε ο Δήμος Δελφών

Κοινοποίηση στα Social Media

Την υποψηφιότητα για την διεκδίκηση του τίτλου της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021», παρουσίασε και επίσημα ο Δήμος Δελφών την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου, στην πόλη των Δελφών.

Την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της, κ. Λουκάς Υπερήφανος, ενώ ισχυρή παρουσία στην εκδήλωση είχαν οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας. Το παρών έδωσαν Δήμαρχοι Δωρίδας, Λαμιέων, Θηβαίων, Ερέτριας, Αλιάρτου, Στυλίδας, εκπρόσωποι του Δήμου Λεβαδέων, του Δήμου Ορχομενού και της Περιφέρειας.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, στάθηκε στησημαντικότητα του εγχειρήματος του Δήμου Δελφών και την αδιαμφισβήτητα περιφερειακή του διάσταση.
Την βραδιά έκλεισε η ομιλία του οικοδεσπότη Δημάρχου Δελφών και μέλους του ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου, ο οποίος – μεταξύ άλλων – έστειλε το μήνυμα πως «εάν θέλει η χώρα μας να στείλει ένα μήνυμα ευρύτερο πνευματικό και στοχασμού , αυτό μόνο οι Δελφοί μπορούν να το δώσουν».
Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία της βραδιάς ήταν η παρουσία του αδερφού της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, κ. Σπύρου Μερκούρη, που στήριξε ως κεντρικός ομιλητής της υποψηφιότητας των Δελφών, όπως και συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Θηβών, που συνόδευσαν τα μελοποιημένα αρχαία αποσπάσματα με τις χορογραφίες τους, οι ταλαντούχοι ερμηνευτές και μουσικοί καθώς και οι παιδικές φωνές του Ωδείου Άμφισσας, με τις οποίες έκλεισε η πανηγυρική αυτή βραδιά των Δελφών.