Η Ν.Δ. στη Βοιωτία βλέπει… Μεϊμαράκη

Κοινοποίηση στα Social Media

Λίγες μέρες πριν τις κάλπες, και ενώ οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους έχουν πάρει “φωτιά”, η Ν.Δ. στη Βοιωτία μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των εσωκομματικών εκλογών. Μετά την σχεδόν αδιάφορη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ομολογουμένως αποτυχημένη επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βοιωτία, η ΝΔ στο νομό και τα τοπικά στελέχη πρώτης γραμμής ανοίγουν τα χαρτιά τους και δείχνουν την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επικρατέστερος των συνυποψηφίων του θεωρείται ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την τοπική ΝΔ καθώς όπως λένε οι υποστηρικτές του “εγγυάται την ενότητα της ΝΔ”. Την Κυριακή αργά το απόγευμα έκανε μάλιστα εμφάνιση με πρωτοβουλία των υποστηρικτών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τίτλο “Υποστηρικτές Βοιωτίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη” στο facebook (εδώ https://www.facebook.com/meimarakisviotia/?fref=ts) μια σελίδα “για τους φίλους και τους υποστηρικτές του κ. Μεϊμαράκη στη Βοιωτία για την προεδρία της ΝΔ.” όπως γράφεται στη σελίδα.

Στελέχη πρώτης γραμμής όπως ο πρώην Βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας φαίνεται να παίρνει θέση υπέρ Μεϊμαράκη καθώς και ο νυν Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος διατηρώντας ωστόσο μέχρι σήμερα χαμηλούς τόνους αλλά και ίσες αποστάσεις. Υπέρ της υποψηφιότητας του Μεϊμαράκη φαίνεται να τάσσονται και στελέχη του κόμματος όπως ο Πρόεδρος της Τοπικής ΝΔ στη Λιβαδειά, Πέτρος Μακρόπουλος και μέλη του τοπικού συμβουλίου ενώ απούσα από την εκλογική αυτή μάχη δε θα μπορούσε να είναι και η ΟΝΝΕΔ, μιας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν κρύβει τις άριστες σχέσεις του με την νεολαία του κόμματος ως πρώην ΟΝΝΕΔίτης και ΔΑΠίτης, από την οποία λαμβάνει ιδιαίτερη στήριξη και κυρίως από την νεαρή Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Λιβαδειάς Μαρία Παπαλουκά όπως και από το τοπικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ, η οποία μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας είχε κλείσει το μάτι στην υποψηφιότητά του. Αντίστοιχα στη Θήβα η κα Σωσώ Μανάρα- Μαυράκη Πολιτευτής της ΝΔ αν και θα διατηρεί στάση αναμονής διαφαίνεται πως κλίνει και στηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη όπως και ορισμένα στελέχη της ΟΝΝΕΔ.

Τέλος από την περιοχή της Θήβας ενώ ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης τάχθηκε υπέρ του κ. Τζιτζικώστα, ο γιός του Βαγγέλης σα να “γέρνει” προς Μεϊμαράκη μεριά.