Επιτυχία και την δεύτερη χρονιά σημείωσε η “Λευκή Νύχτα” στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο 31 Οκτωβρίου (και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εμποροπανήγυρη) για δεύτερη χρονιά η “Λευκή Νύχτα” που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμος Λεβαδέων και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Και η φετινή διοργάνωση  “έκρυβε” πολλές εκπλήξεις και happenings, για μικρούς και μεγάλους ενώ τα καταστήματα της Λιβαδειάς που παραμείναν ανοιχτά από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα είχαν απίστευτες προσφορές.

Face painting, αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, live stages, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, ξυλοπόδαροι, κλόουν και street performers χάρισαν μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωση ενώ μια ξεχωριστή πινελιά αποτέλεσε η συμμετοχή της Λέσχης Φίλων Λεβαδειακού. Μάλιστα ποδοσφαιριστές της ομάδας  μοίρασαν αυτόγραφα!

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μια μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία της, με καλλιτεχνικό δίδυμο Μύρωνα Στρατή και Ησαϊα Ματιάμπα, που πρόσφεραν δύο ώρες γεμάτες επιτυχίες και dance ρυθμούς.

Την ικανοποίησή του από το αποτέλεσμα της διοργάνωσης εξέφρασε ο πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς  Θανάσης Καλογρηάς.

“Ξέραμε από πριν οτι η Λευκή Νύχτα όχι μόνο θα έβγαζε τον κόσμο έξω αλλά και οτι θα ερχόταν  κόσμος και από άλλες περιοχές. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ο κόσμος ήρθε και φέτος και διασκέδασαν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Παράλληλα οι καταναλωτές μπήκαν στα καταστήματα προκειμένου να εκμεταλλευτούν και τις προσφορές που υπήρχαν στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας. Εμείς προχωράμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση και ως μια ανταπόδοση στον καταναλωτή που στηρίζει τις επιχειρήσεις της πόλης και τις εμπορικές και της εστίασης”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογρηάς.

“Είναι η δεύτερη χρονιά, και φέτος η διοργάνωση πήγε πάρα πολύ καλά. Ελπίζω αυτό που γίνεται με τον κόσμο μέσα στην πόλη όπου ψυχαγωγούνται τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι να έχει ένα αποτέλεσμα και για τον Εμπορικό Σύλλογο και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση διότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή και οι μέρες είναι δύσκολες για όλους”, επεσήμανε η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου και συμπλήρωσε: “Ο Ε.Σ. σχεδόν ανέλαβε τα πάντα και βοηθήσαμε εμείς και η Περιφέρεια. Η συνεργασία του Δήμου με τον Σ.Δ. Λιβαδειάς θα συνεχιστεί και εύχομαι να υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις  σε πρώτη φάση για τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια για το Πάσχα”.

Η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά δήλωσε σχετικά: “Είναι ένα μικρό πανηγύρι, σαν μια γιορτή στη Λιβαδειά.  Ο Εμπορικός Σύλλογος κατάφερε και πέτυχε τους στόχους του. Η Λευκή Νύχτα στη Λιβαδειά γίνεται σε συγκεκριμένη ημερομηνία που συμπίπτει με το παζάρι. Αυτό δείχνει οτι γίνεται για συγκεκριμένο λόγο, για την τόνωση της αγοράς και με αυτή την έννοια δεν υπάρχει καμία ταύτιση με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων που και εθελοντικά συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία”

Απαραίτητες χαρακτήρισε τέτοιου είδους εκδηλώσεις ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης.

“Αυτές οι εκδηλώσεις είναι χρήσιμες διότι προσφέρουν μια ψυχολογική ανάταση στον κόσμο και την αγορά. Συγχαρητήρια στον ΕΣ, τη δημοτική αρχή και σε όλους όσοι συνέβαλαν για να φέρουν τη χαρά σε στιγμές που όλοι την έχουν ανάγκη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγνιάδης.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της “Λευκής Νύχτας” δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις κυρίως από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο στην οποία συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Το Σωματείο έκανε λόγο για “Λευκές Νύχτες” και “μαύρους εργαζόμενους” και κατήγγειλε για “απαράδεκτες μεθοδεύσεις” τον Εμπορικό Σύλλογο, την δημοτική αρχή και την Περιφερειακή υποστηρίζοντας πως “φέρνουν τον μεσαίωνα” στις ζωές των εργαζόμενων “αναγκάζοντας εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο”.

Την “Λευκή Νύχτα” κατήγγειλε και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς τονίζοντας οτι “τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες ευνοούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες  και ανοίγουν το παραθυράκι για την περαιτέρω καταστρατήγηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων από την εφαρμογή των μνημονίων ,τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καθώς επίσης οδηγούν στο κλείσιμο τα μικρά καταστήματα και στην ανεργία τους εργαζόμενους σ’ αυτά”.

ln02 ln03 ln04 ln05 ln06

 ln07