Δεν έπεισε για το “νέο” ο Απ. Τζιτζικώστας μιλώντας στην Λιβαδειά με το “παλιό” να “κυριαρχεί”

Κοινοποίηση στα Social Media

Αλλαγές στο κόμμα αν μετά τις εσωκομματικέ εκλογές αναλάβει την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την Βοιωτία όπου περιόδευσε την Παρασκευή.

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκίνησε το πρωί την περιοδεία του στη Βοιωτία από τον Δήμο Τανάγρας και στην συνέχεια πήγε στο Δήμο Θηβαίων. Το μεσημέρι στη Λιβαδειά συναντήθηκε με φίλους, μέλη του κόμματος και εκπροσώπους φορέων στα γραφεία του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα  επίσκεψη στον Δήμο Ορχομενού και αμέσως μετά συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών.

Σήμερα σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα μόνο η Ν.Δ. είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύσεις, όχι όμως με τη σημερινή της μορφή.

“Ποιά Ν.Δ. όμως αυτή που ξέρουμε, που λειτουργεί σαν μια κλειστή ομάδα χωρίς να δίνει ρόλο στα στελέχη της., χωρίς να παίρνει το άκουσμα της κοινωνίας έχοντας κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα; Μια Ν.Δ. που όλα αυτά τα χρόνια φίμωσε τον κόσμο της και πολλές φορές τον πρόδωσε; Γιατί ενώ εφαρμόσαμε σωστές πολίτικές δεν εφαρμόσαμε όσο τολμηρά θα έπρεπε τις μεταρρυθμίσεις, δεν εφαρμόσαμε δηλαδή την ιδεολογία που πιστεύουμε όλοι στη πράξη και μείναμε πίσω”, είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως από 2004 μέχρι σήμερα η ΝΔ έχει χάσει την εμπιστοσύνη 2.000.000 ανθρώπων παρόλο που όπως τόνισε έχει στελέχη σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και παραγωγικής ζωής του τόπου τα οποία ωστόσο το κόμμα είχε αποκλείσει.

Ο ίδιος όπως είπε είναι αποφασισμένος να αλλάξει τη Ν.Δ.  και να την κάνει “μια παράταξη ελκυστική, μια παράταξη μεγάλη, που θα μιλάει στην κοινωνία την ίδια γιατί αυτή είναι η δύναμή της.

Στο πως όμως θα επιτευχθεί αυτό η παρουσία του αποτέλεσε “μια από τα ίδια”, είπε πολλά “χωρίς να πει τίποτα” και αρκέστηκε σε ανούσια πράγματα τα οποία σήμερα δεν αποτελούν και το κυρίαρχο ζητούμενο της κοινωνίας και των πολιτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους παρόλο που ο ίδιος προέρχεται από την αυτοδιοίκηση και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας οι δρόμοι για τη Ν.Δ. είναι δύο “ο ένας που λέει παιδιά μια χαρά είμαστε μικροί συσπειρωμένοι και αυτό μας αρκεί και κάποια στιγμή ο Τσίπρας θα πέσει μόνος τους” και ο άλλος δρόμος ο δικός του που έφυγε “από την βολή του Περιφερειάρχη” και να δώσει την μάχη τώρα “γιατί οι πολιτικοί πρέπει να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα”.

Τώρα για το πως μπορεί ένας αυτοδιοικητικός που βρίσκεται ή θα έπρεπε να βρίσκεται πιο κοντά από τον καθένα στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της μπορεί να θεωρείται βολεμένος αυτό δεν το εξήγησε…

Αντίθετα επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του συνέχισε λέγοντας: “Πολλοί μου έλεγαν Απόστολε είσαι 38 χρονών επανεξελέγης Περιφερειάρχης έχεις αλλά 4 χρόνια, κάτσε στην ασφάλεια της καρέκλας του Περιφερειάρχη καλλιέργησε το προφίλ σου και άσε άλλους να βγάλουν τα δύσκολα και στο κόμμα και στη χώρα και όταν φύγουν τα δύσκολα θα σε φέρουμε να μας σώσεις. Όμως δεν είναι αυτή η λογική μου η λογική μου είναι οτι στα δύσκολα πρέπει να βγαίνουμε μπροστά γιατί μας έχει ανάγκη και η παράταξη και η χώρα και όχι να κρυβόμαστε”.

Και εδώ επίσης πέρα από την φιλοδοξία για την ανάληψη της ηγεσίας ενός κόμματος τα ερωτήματα για τη επιλογή του είναι πολλά αφού σε όσα είπε… παρέλειψε να εξηγήσει γιατί η αυτοδιοίκηση παρέχει καρέκλα… ασφαλείας σε αντίθεση με την “καρέκλα” της κεντρικής πολιτικής σκηνής την οποία θεωρεί πιο … μάχιμη και αρκέστηκε σε “παλαιοκομματικού τύπου” πολιτική γεγονός που κάνει τους αντιπάλους του για την προεδρεία της Ν.Δ. να “τρίβουν” τα χέρια τους αφού όλοι πλέον μπαίνουν λίγο ή πολύ στο ίδιο “κάδρο”

“Ο δεύτερος δρόμος λοιπόν είναι της αλλαγής. Εγώ στις 23 Νοεμβρίου με την δική σας εντολή θα ξεκινήσω αλλαγές στη νοοτροπία, αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας, αλλαγές στις δομές και στα πρόσωπα όπου χρειάζεται πρέπει να ξαναμεγαλώσουμε την παράταξη μας. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να δώσουμε λύση στα δύσκολα προβλήματα της χώρας”, είπε μεταξύ άλλων.

Εκτός από τις αλλαγές σε πρόσωπα έκανε λόγο και για αλλαγή της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών λέγοντας πως θα γίνονται ψηφοφορίες για το 50% των υποψηφίων ανά νομό ενώ δεν παρέλειψε να σημειώνει πως το οτι αν εκλεγεί πρόεδρος δεν θα είναι στη Βουλής δεν αποτελεί πρόβλημα.

Ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε επίσης πως κινείται αυτόνομα “απέναντι στα συστήματα και τους μηχανισμούς” με μόνη δύναμη “τους πολίτες και τα στελέχη της παράταξης”.

 

Βολές κατά της κυβέρνησης

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

“Σήμερα βλέπουμε μια κυβέρνησης που με τις δικές της ιδεοληψίες και την δική της ανικανότητα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο γκρεμό”, τόνισε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: “φορολογούν οτι κινείται προκειμένου να συντηρήσουν την παλιά λογική και για αυτό ακριβώς λέω ξεκάθαρα στον κόσμο την άποψή μου οτι δηλαδή ο κ. Τσίπρας είναι η προσωποποίηση του παλιού, στη λογική και τη νοοτροπία έχει ένα προσωπείο νέου αλλά μέχρι εκεί, η λογική είναι αυτή που οδήγησε την χώρα εδώ όλα αυτά τα χρόνια και τώρα την συντηρεί”, είπε χαρακτηριστικά.