Έντονες αντιδράσεις για τη “Λευκή νύχτα” στη Λιβαδειά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Δεν είναι όλοι σύμφωνοι με την διοργάνωση της “Λευκής Νύχτας” του Εμπορικού Συλλόγου στη Λιβαδειά και τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που κάνει λόγο για “Λευκές Νύχτες” και  “Μαύρες Μέρες” εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους.

Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς μα ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για τη διοργάνωση της “Λευκής Νύχτας” το Σάββατο το βράδυ  “με τις πλάτες  του Δήμου, κάτι που είναι απέναντι τόσο στα συμφέροντα των εργαζομένων, όσο και των μικρομεσαίων καταστηματαρχών”.

Το Ε.Κ. υποστηρίζει οτι “τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες ευνοούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες  και ανοίγουν το παραθυράκι για την περαιτέρω καταστρατήγηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων από την εφαρμογή των μνημονίων ,τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καθώς επίσης οδηγούν στο κλείσιμο τα μικρά καταστήματα και στην ανεργία τους εργαζόμενους σ’ αυτά”.

Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους “να μην προσέλθουν στην εργασία τους το Σάββατο το βράδυ και όποιος απειληθεί για την μη προσέλευσή του από τον εργοδότη του, ο εργοδότης του θα βρει απέναντί του το εργατικό κίνημα και την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα, συνδικαλιστικά, νομικά και κοινωνικά” και απαιτεί “Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, η Κυριακή να είναι υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, όλο το χρόνο και 8ωρο, 5νθήμερο για όλους τους εργαζόμενους”.

Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ στον πεζόδρομο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.