Κατάθεση στεφάνων από σχολεία στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με γενικό σημαιοστολισμό ξεκίνησαν την Τρίτη το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28 Οκτωβρίου και του μεγάλου όχι που είπε… τότε η Ελλάδα στους εισβολείς.

Αργότερα ακολούθησε προσκύνημα και στέψη από τους μαθητές των σχολείων της Λιβαδειάς στις προτομές του Βασίλειου Μπούσγου, του Λάμπρου Κατσώνη, του Αθανάσιου Διάκου, του Οδυσσέα Ανδρούτσου και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς και στο μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Μητροπόλεως.

Παράλληλα εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της πόλης καθώς και ομιλίες κατά την διάρκεια των οποίων δόθηκε έμφαση στη συμβολή της ενίσχυσης της ιστορικής  μνήμης για τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού από τα οποία δεινοπάθησε η χώρα μας την περίοδο της κατοχής. Παράλληλα επισημάνθηκε η ηρωική στάση της πατρίδας μας και προβλήθηκαν αξίες όπως η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο σεβασμός στης διαφορετικότητας κα η προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Τέλος τονίστηκε η ανάγκη της συμβολής όλων όχι μόνο για την διατήρηση της ειρήνης αλλά και για την εντατικοποίησης των προσπαθειών για το σκοπό αυτό.

ep02 ep03 ep04 ep05