Έτοιμη η Λιβαδειά για την εμποροπανήγυρη

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι εργασίες για την διεξαγωγή του παζαριού στη Λιβαδειά έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένον ελάχιστες λεπτομέρειες που ήδη τακτοποιούνται.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου σε δηλώσεις της ευχαρίστησε την επιτροπή του παζαριού και την αντιπολίτευση που έκαναν μια συγκροτημένη δουλειά ευχόμενη όλα να κυλήσουν ομαλά αλλά και να βοηθήσει ο καιρός.

“Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα για διευθέτηση όπως ιδιοκτησιακά στη περιοχή του παζαριού τα οποία βρήκαμε και δεν δημιουργήσαμε εμείς. Εμείς κάνουν με το καλύτερο δυνατό και διανοίξαμε και τον δρόμο στην πίσω πλευρά του παζαριού και για καλύτερη πρόσβαση αλλά και για λόγους ασφάλεια”, σημείωσε η κ. Πούλου η οποία έκανε γνωστό οτι μέχρι στιγμής έχουν ενοικιαστεί περίπου 300 παράγκες από τις 450 ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πληρότητα.

Να σημειωθεί οτι στον χώρο “έχουν γίνει νέες ασφαλτοστρώσεις και μέσα στο παζάρι δεν υπάρχει πλέον διάδρομος με χαλίκι όπως και στην πρόσβαση στις τουαλέτες και τα ντούζ”. Επίσης και είναι σκεπασμένο όλο το τμήμα του παζαριού διότι πέρσι σε κάποια σημεία είχε υπάρξει πρόβλημα κυρίως σε κάποιες άκρες.

“Είναι μια έκταση που τη νοικιάζει ο δήμος από ιδιώτη και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να κάνουμε άπειρα πράγματα. Έχουμε όμως κάποιες σκέψεις για να αξιοποιήσουμε εκτάσεις που ανήκουν στο δήμο και εκεί μπορούν να γίνουν διαφορετικού τύπου υποδομές”, είπε η Γ. Πούλου.

Η ετήσια εμποροπανήγυρη στην Λιβαδειά θα πραγματοποιηθεί από 28 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2015 στον καθορισμένο χώρο που βρίσκεται πλησίον του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των εμπόρων που θα συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη, ο δήμος καλεί όλους τους δημότες για την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για όσο διάστημα θα λειτουργεί τον παζάρι.

Πιό συγκεκριμένα γίνεται μονοδρόμηση της ανωνύμου οδού που διέρχεται από την  είσοδο του  χώρου της Εμποροπανήγυρης και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση των οδών που βρίσκεται το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς  προς την οδό Διστόμου με κατεύθυνση  από ανατολικά προς δυτικά (από ΚΤΕΛ  προς 9ο Δημ. Σχολείο Λιβαδειάς ) και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης.

Επίσης απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο τμήμα της οδού που οριοθετείται στη συνέχεια της οδού Χαιρωνείας (εκτός σχεδίου πόλεως ) από τη συμβολή της με την οδό Ρούμελης έως την συμβολή της με το ΚΤΕΛ  και την ανώνυμη αγροτική, ο οποία παραμένει διπλής κατεύθυνσης και απαγόρευση εισόδου οχημάτων από την περιφερειακή οδό (παλαιά  Εθνική οδός 48) προς την οδό Διστόμου .

Μονοδρόμηση του τμήματος από το 9ο Δημοτικό Σχολείο έως την περιφερειακή οδό με κατεύθυνση από νότο προς βορρά (έξοδος από εμποροπανήγυρη προς περιφερειακό).

Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού, συνέχεια της οδού Διστόμου (εκτός σχεδίου) που οριοθετείται  από το  9ο Δημοτικό Σχολείο και μέχρι την συμβολή του με την οδό Ρούμελης με κατεύθυνση από βορρά προς νότο (από το 9ο Δημ. Σχολείο προς την οδό Ρούμελης) και μονοδρόμηση της οδού Ρούμελης από τη συμβολή της με την οδό Διστόμου και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Χαιρωνείας με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά.

Στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Ρούμελης  επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση μόνο των οχημάτων των εμπόρων που συμμετέχουν στην Εμποροπανήγυρη.

Καταλήγοντας σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί το κοινό για την κατανόηση σας και ζητά εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια πιθανή όχληση μπορεί να δημιουργηθεί.