Στα “χαρακώματα” δημοτική αρχή και αντιπολίτευση στον δήμο Αλιάρτου

Κοινοποίηση στα Social Media

Μήνυση για αντιποίηση Αρχής κατά του αρχηγού της Αντιπολίτευσης  Φίλιππου Σαγάνα κατατέθηκε από το Δήμο και το ΝΠΔΔ «Σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

«Ο Αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν νομιμοποιείται να υπογράφει έγγραφα για λογαριασμό του Δήμου ή του ΝΠΔΔ, ούτε να τους δημιουργεί δεσμεύσεις εν αγνοία τους» σημειώνει σε δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης και καταλήγει: «Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι να ασκεί έλεγχο και όχι διοίκηση».

alieisagΑυτά ανέφερε το δελτίο τύπου χωρίς να γίνεται γνωστό τι ακριβώς έχει συμβεί πως η αντιπολίτευση υποκατέστησε τον δήμο και άσκησε διοίκηση, τι ακριβώς έγινε δηλαδή και κρίθηκε επιβεβλημένη η προσφυγή στην δικαιοσύνη για αντιποίηση Αρχής.

Η υπόθεση ωστόσο ξετυλίχθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την τοπική κοινωνία δεδομένου οτι αφορούσε στην κατάσταση νηπιαγωγείου του δήμου που φιλοξενεί τα παιδιά του Μουλκίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γονείς του νηπιαγωγείου στο Μούλκι πήραν ένα χαρτί από την εκπαιδευτικό του σχολείου στο οποίο αναγράφονταν κάποιες ποσότητες κυρίως χρωμάτων για εργασίες που έπρεπε να γίνουν στους χώρους που φιλοξενούνται τα μικρά παιδιά αφού όπως λένε οι γονείς ο Δήμος όχι μόνο δεν έχει φροντίσει γι αυτό αλλά ούτε και για να φτιάξει τα παράθυρα από τα οποία όταν βρέχει μπαίνει νερό.

Μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκονταν έδωσαν το χαρτί στον δημοτικό σύμβουλο Ηρακλή Μπαλόκα (εξελέγη με τον κ. Ντασιώτη και στην συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε καταγγέλλοντάς τον) που είναι από το Μούλκι και είναι συναισθηματικά “δεμένος” με την συγκεκριμένη περιοχή.

“Όταν πήρα το χαρτί στα χέρια μου άρχισα να ψάχνω λύση, κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει αφού η δημοτική αρχή δεν έκανε κάτι γι΄ αυτό. Μικρά παιδάκια μπαίνουν μέσα, δεν μπορούμε να τα αφήνουμε έτσι. Εξάλλου σε αυτό το σχολείο έχω πάει και εγώ. Δεν μπορούσα λοιπόν να κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα.”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπαλόκας και πρόσθεσε: “Μεταξύ άλλων ρώτησα και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης τον κ. Σαγάνα ο οποίος μου είπε οτι θα κοιτάξει να δει τι μπορεί να κάνει. Πραγματικά βρήκε μια επιχείρηση με χρώματα που μπορούσε να μας δώσει τα υλικά δωρεάν για το νηπιαγωγείο. Όταν πήγαμε στη Λιβαδειά με τον κ. Σαγάνα φορτώσαμε τα χρώματα ενώ προηγήθηκε επικοινωνία με υπάλληλο της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου διότι ενημερωθήκαμε πως για να μεταφερθούν έπρεπε να κοπεί παραστατικό για το σχολείο, δελτίο αποστολής αλλά και με τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιάννη Ιωάννου. Έτσι λοιπόν στο παραστατικό μπήκαν τα στοιχεία της σχολικής επιτροπής όπως τα δώσανε από την υπηρεσία του δήμου στην επιχείρηση και επειδή εγώ φόρτωνα υπέγραψε για τη παραλαβή προκειμένου να τα μεταφέρει ο κ. Σαγάνας με το όνομά του ο οποίος δεν υποκατέστησε κανέναν. Το δελτίο φυσικά κατατέθηκε στον δήμο”.

Ακολούθως σημείωσε: “Εμείς παρόλο που υπάρχει κάποια αντιπαράθεση (με εμένα λόγω του γνωστού θέματος που ανέδειξα με το νερό ύδρευσης που έδινε για άρδευση η δημοτική αρχή για το οποίο ήδη κλήθηκα στα δικαστήρια και έδωσα κατάθεση ή με τον κ. Σαγάνα επειδή εκκρεμεί η υπόθεση με το έργο της αποχέτευσης και τις καταγγελίες που έχουν γίνει) το μόνο που θέλαμε και θέλουμε είναι να βοηθήσουμε. Τώρα αν ο δήμαρχος για κάποιο λόγο δεν θέλει να δεχθεί την προσφορά ας επιστρέψει τα χρώματα. Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να βρω λύση δεν θα αφήσω το σχολείο να ρημάξει”.

Και κατέληξε: “Φυσικά οι γονείς και όποιος άλλος ενδιαφέρεται για τους μικρούς μαθητές πολύ καλά κάνει και έτσι πρέπει, να υπάρχει το μεγαλύτερο δυνατό ενδιαφέρον, το ίδιο ισχύει και για τη δημοτική αρχή και πολύ περισσότερο για τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο κ. Αραπίτσα που είναι και εκπαιδευτικοί”.

dimotikoaliΟ Φίλιππας Σαγάνας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. σημείωσε μεταξύ άλλων: “Δεν έκανα κάτι για προσωπικό συμφέρον, να βοηθήσω ήθελα αν αυτό το θεωρείτε έγκλημα και θέλετε να με πάτε δικαστικά κάντε το. Ούτε ζημιά έκανα στο Δήμο ούτε υποχρέωση στο δήμο δημιουργήσαμε. Υπέγραψα για να μεταφέρω τα πράγματα”.

Σε οτι αφορά τον κ. Ιωάννου ο σύμβουλος της πλειοψηφίας σημείωσε πως πράγματι υπήρξε επικοινωνία κατά την διάρκεια της οποίας όμως δήλωσε αναρμόδιος.

Σύμφωνα πάντως με γονείς στην Αλίαρτο υπάρχουν και άλλα σχολεία στα οποία για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες και να γίνουν κάποια πράγματα οι γονείς πήραν πρωτοβουλία συγκέντρωσαν χρήματα αγόρασαν τα υλικά και έκαναν μόνοι τους τις παρεμβάσεις ή αλλού πρόσφεραν κάποια πράγματα χωρίς ωστόσο να παρέμβει ο Δήμος ή η Σχολική Επιτροπή.

Να σημειωθεί τέλος οτι μεταξύ άλλων στην συνεδρίαση της Τετάρτης ακούστηκε και το θέμα με τους ελέγχους στα σχολεία του δήμου από το τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για το οποίο προκειμένου η δημοτική αρχή να καθησυχάσει τους δημότες καλό θα ήταν να δώσει στη δημοσιότητας τα πορίσματα των ελέγχων που έχουν γίνει καθώς και τις υποδείξεις της υπηρεσίας, διαφορετικά αν δεν υπάρξει ενημέρωση ο καθένας με το νου του θα βάζει διάφορα.

Δώσε λοιπόν κ. Ντασιώτη τα αποτελέσματα του ελέγχου που έχει κάνει το Τμήμα Υγείας στα σχολεία της Αλιάρτου στη δημοσιότητα. Και επειδή οι εφημερίδες όπως είπες στο Δημοτικό Συμβούλιο γράφουν οτι θέλουν και κατά συνέπεια οι δημοσιογράφοι, δεν τα δημοσιεύω εγώ. Δημοσίευσε τα εσύ στη σελίδα του Δήμου, να τα δουν όλοι οι δημότες.

ΥΓ. Αν δεν θέλεις χορηγίες και προσφορές τότε η δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μεταξύ των οποίων είναι και η συντήρηση των σχολείων, διαφορετικά είναι φυσιολογικό οι γονείς να ενδιαφερθούν για τα παιδιά τους και να κάνουν οτι μπορούν. Μπορεί να έχουν περάσει κάποια χρόνια αλλά για θυμήσου την αγωνία γονιών και εκπαιδευτικών από τότε που ήσουν δάσκαλος…

* Στη φωτό είναι το νηπιαγωγείο σήμερα και οι γονείς που την έστειλαν κάνουν λόγο για ευαισθησία δύο ταχυτήτων, ευαισθησία αλακάρτ. “Δεν είναι δυνατόν να κάνουν μήνυση σε κάποιον που ενδιαφέρθηκε για το σχολείο μας και την ίδια στιγμή η αδιαφορία της Σχολικής Επιτροπής και της δημοτικής αρχής να αποτυπώνεται με την πρώτη βροχή στην αυλή του νηπιαγωγείου που έγινε… πισίνα. Να το βάψουν δεν μπορούσαν, ένα καρότσι χαλίκι δεν μπορούσαν να ρίξουν; Βάζουν την πολιτική πάνω από τα παιδιά μας. Σημεία των καιρών…”, σημείωναν μεταξύ άλλων.

Από το http://diavimanews.blogspot.gr/2015/10/blog-post_62.html#more

Δείτε το video του http://permisospress.blogspot.gr/ απο την συνεδρίαση που συζητήθηκε το θέμα στο Δ.Σ. Αλιάρτου – Θεσπιέων.