Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η έναρξη της νέας περιόδου του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος άρχισε και επίσημα την δράση της το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας για τη νέα περίοδο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων στο συνεδριακό Κέντρο “Χ. Παλαιολόγος” στην Κρύα.

Κάθε χρόνο στην έναρξη της χειμερινής περιόδου η πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΕ Στέλλα Ταπανλή και το Δ.Σ. κάνει τον απολογισμό της χρονιάς, που πέρασε και ταυτόχρονα παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα που κάθε φορά σχεδιάζεται “με κοινωνική ευαισθησία και καινοτόμες ιδέες”

Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που λειτούργησε, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος το Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου ενώ παράλληλα προσφέρθηκαν πολλές και σημαντικές ιατρικές υπηρεσίες και διεξήχθη σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών στις κατάμεστες από πλήθος κόσμου αίθουσες του συνεδριακού και του “Νερόμυλου”, η διακεκριμένη νευρολόγος, ψυχίατρος, καθηγήτρια του ΑΠΘ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νόσου Αλτσχάιμερ ανέπτυξε το θέμα ” Έξυπνες ιδέες για την αντιμετώπιση της άνοιας, νέα επιστημονικά δεδομένα” ενώ την συζήτηση συντόνισε η τ. διευθύντρια Γ.Ν. Λιβαδειάς, νευρολόγος Φράνκα Ριγκόνι.

Επίσης στην εκδήλωση τιμήθηκε για την προσφορά του στο έργο της ΕΑΕ ο Αριστείδης Τζιτζώκος Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας «Το μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 σφαγιασθέντες», όπου “έχει αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο του, τη ζωή του ολόκληρη”, όπως σημείωσε η κ. Ταπανλή.

Ο κ. Τζιτζόκος είναι “ένας πολύ καλός μου φίλος και μάλιστα συνεργάτης και συνοδοιπόρος στο έργο μας, πραγματικός εθελοντής και ιδεολόγος”, συμπλήρωσε η πρόεδρος και συνέχισε με αναφορά στο θέμα της συζήτησης.

“Η μνήμη, καταδικασμένη να θυμάται τα όμορφα και τα άσχημα, τη δόξα την ανθρώπινη και τη ματαιοδοξία, σταθμίζοντας τα οφέλη και τις απώλειες υπερβαίνοντας νίκες και ήττες, μεγαλεία εγωισμούς, δεν επικαλείται τίποτα άλλο, παρά μόνο το χρόνο που την καθορίζει, την ισορροπεί. Παραδίπλα η «λήθη» μοιάζει με άνθρωπο στο μεταίχμιο της βύθισης, όπως η χώρα μας, ένα μόνο βήμα και βυθίζεται στην ευεργετική λησμονιά. (Τάρλοου)

Πολλές φορές η λήθη «κουκουλώνει» τον υπερόπτη εγωισμό, την αλαζονεία, τον πόνο, τις χαμένες ευκαιρίες. Μήπως η λήθη, τελικά, είναι ή άλλη όψη της λύτρωσης;

Μνήμη, λήθη, Αλτσχάιμερ. Εκεί που σκοτεινιάζουν οι δρόμοι της σκέψης, εκεί που η μνήμη ακυρώνεται και η αξιοπρέπεια παραπατάει, βλέπεις αυτά τα μάτια που σε καλούν κοιτώντας απορημένα, φοβισμένα, με μια μικρή αναλαμπή ελπίδας. Ψάχνουν απεγνωσμένα, ζητώντας βοήθεια ν’ αρθρώσουν μια λέξη που τη χρειάζονται όσο τίποτα άλλο”, επεσήμανε μεταξύ άλλων η Σ. Ταπανλή.

Και πρόσθεσε: “Γιατί μας λέει ο Γκάντι: Την ημέρα, που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη, κι εμείς θα νικήσουμε την κρίση, το θάνατο”.

Ακολούθως αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στις δράσεις της προηγούμενης περιόδου παρουσίασε το νέο πρόγραμμα και κάλεσε όλους να γραφτούν μέλη της ΕΑΣ, να γραφτούν στον Όμιλο Φίλων της Αντικαρκινικής και στο σώμα των Εθελοντριών υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως “Μόνο μαζί μπορούμε”.

antik2 antik3 antik4 antik5 antik6 antik7

 

 

Πρόγραμμα 2016

Οκτώβρης: Παγκόσμια μήνας κατά του καρκίνου του μαστού. Πρόταση να φωτιστεί με ροζ το ρολόι της Λιβαδειάς.

 

Η πρόληψη είναι το καταλυτικό φάρμακο για την θεραπεία του καρκίνου.

 1. Μαστογραφίες με υπέρηχο
 2. Test-Pap στο Κέντρο μας (ιατρός κ. Άννα Ηρακλέους, γυναικολόγος του Γ.Ν.Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»
 3. Δερματολογικές εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος (ιατρός κ. Γιώργος Πούλος, δερματολόγος, Τεχνογνώστρια κ. Αγγελική Καλομοίρη)
 4. Κέντρο Διακοπής του καπνίσματος (ιατρός κ. Λάζαρος Παπαγεωργίου, πνευμονολόγος μαζί με την κ. Κονδυλία Κουρούτη, Ψυχολόγο)
 5. Προληπτικός στοματολογικός έλεγχος (ιατρός κ. Γαρυφαλλιά Μπαλτσιώτη, Χειρουργός – Οδοντίατρος)
 6. Προληπτικός έλεγχος προστάτη (ιατρός κ. Άγγελος Ροζακέας, Ουρολόγος του Γ.Ν.Λιβαδειάς)
 7. Test μνήμης (ιατρός κ. Φράνκα Ριγκόνι, Νευρολόγος)
 8. Σεμινάρια για «ΕΥ ΖΗΝ» ευεξία με την κ. Λίτσα Μπέστα
 9. Κινητός μαστογράφος στον Ορχομενό
 10. Στις 21 Οκτωβρίου, στο Κέντρο, ομιλία με θέμα «Λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση» (ιατρός κ. Ιωάννης Βάγγος, Ω-ρ-λ)

 

Πολιτιστικά – Ψυχαγωγικά

 1. Απο 14-15 Νοεμβρίου, Θεσσαλονίκη – Σουρωτή (Η Θεσσαλονίκη –μαζί με 10 άλλες πόλεις- ανακηρύχθηκε σε κορυφαίο εναλλακτικό προορισμό της Ευρώπης) – Τάφος Αγίου Παïσίου
 2. Στις13 Δεκεμβρίου, Υπερπαραγωγή «Nine» στο Πάνθεον. Ίσως είναι η σπουδαιότερη παράσταση της χρονιάς. Βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα.
 3. Μουσικοχορευτικό σώου στο «Rodon Palace»
 4. «Glorious», κωμωδία στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
 5. Μεσημέρι Κυριακής, Αθήνα «Levare», Γιάννης Κότσιρας – Μανώλης Λιδάκης
 6. Σούνιο – Παραλιακή
 7. Τζιά – Άνδρος, Μονοήμερη εκδρομή
 8. Κοπή βασιλόπιτας τον Ιανουάριο

Έχουμε καινοτόμες ιδέες, φοβόμαστε την κρίση

 1. Κάρτα μέλους – ταυτότητα μέλους. Αυτοκόλλητα σε μαγαζιά, ιατρεία, γυμναστήρια κ.ά.
 2. Εφημερίδα «Στον αστερισμό της Αντικαρκινικής» η οποία θα διατίθεται δωρεάν. «Νονός» ο κ. Βασίλης Αντωνίου. Θέματα: Επιστημονικά, Ιατρικά, Ανακαλύψεις, Κοινωνικά, Πολιτιστικά κ.ά.