Μελάς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, Κορασίδης στον ΕΛΓΑ και Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Νίκος Στουπής

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε δοκιμασμένα πρόσωπα, κυρίως από το χώρο του ανανεωτικού ΠΑΣΟΚ αλλά και της κεντροδεξιάς, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν αφήσει θετικό στίγμα στη διοίκηση φορέων του δημοσίου, στρέφεται το ενδιαφέρον των κυβερνώντων ενόψει της στελέχωσης των μεγάλων οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Δημήτρης Μελάς αναλαμβάνει πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο Μόσχος Κορασίδης πρόεδρος του ΕΛΓΑ.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Δημήτρης Μελάς αναλαμβάνει πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο Μόσχος Κορασίδης πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Θάνος Καπρέλης, πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ που αναλαμβάνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgroNews Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ. Από το συγκεκριμένο οργανισμό, έχουν υποβάλει, ως γνωστόν, εδώ και μέρες την παραίτησή τους τα μέλη της διοίκησης και ειδικότερα ο μέχρι τώρα πρόεδρος Αλέξανδρος Κουτσούρης και ο διευθύνων Γιώργος Καρέτσος. Οι πληροφορίες θέλουν τον τελευταίο να δέχεται τη μετακίνησή του στη θέση του προέδρου, προκειμένου να παραμείνει στη διοίκηση του οργανισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Δημήτρη Μελά, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου, αλλά και υπηρεσιακό υπουργό πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, να αναλαμβάνει πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρά τις αντιδράσεις που φαίνεται να υπάρχουν από την Κουμουνδούρου. Η επιλογή Μελά για τη συγκεκριμένη θέση εκτιμάται ότι θα είναι κίνηση με ιδιαίτερα θετική χροιά, καθώς θεωρείται από τους καλύτερους γνώστες στα θέματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των κοινοτικών ενισχύσεων, έχει καλλιεργήσει άριστες σχέσεις με τις Βρυξέλλες και είναι από τους λίγους που θα μπορούσαν να «ξελασπώσουν» τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το βάλτο που βρίσκεται σήμερα.

Στην ίδια λογική, οι πληροφορίες του AgroNews συνεχίζουν να φέρουνως φαβορί για τη θέση του προέδρου του ΕΛΓΑ τον Μόσχο Κορασίδη, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου και επίσης άριστο γνώστη των θεμάτων, που συνδέονται με τον αγροτικό χώρο και ειδικότερα τις οργανωτικές δομές της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Το πνεύμα που διέπει τις παραπάνω αλλαγές συνδέεται με μια στροφή της σημερινής κυβέρνησης στην πραγματικότητα, εξέλιξη την οποία ειδικά στο χώρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, τον οποίο, όπως έχει ήδη γράψει το AgroNews το Μαξίμου τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα για τις ικανότητές του στην άσκηση πολιτικής.

Πέραν αυτού βέβαια, η επιλογή μιας σειράς στελεχών με αναφορά στο χώρο του ανανεωτικού ΠΑΣΟΚ, έχει να κάνει και με τις σχέσεις που έχουν καλλιεργηθεί τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στο Μαξίμου και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τον τελευταίο, βάσει αναφορών στον τύπο, να αναλαμβάνει μαζί με συνεργάτες πρωτοβουλίες για την «εγγραφή» του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα Σοσιαλδημοκρατικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

από    http://www.agronews.gr/