Ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ.

Κοινοποίηση στα Social Media

Ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Αθανάσιος Λυκόπουλος σχετικά με το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, όπως και το σύνολο του τεχνικού κόσμου της χώρας,

εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την απόλυτη διαφωνία του με το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο αυξάνει δραματικά τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ και καταργεί διατάξεις που διευκόλυναν συναδέλφους κοντά στη σύνταξη. Το άρθρο αυτό πλήττει ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο σε μία περίοδο πολύ μεγάλης ανεργίας και μετανάστευσης νέων επιστημόνων.

Προσπαθούμε αυτό το άρθρο να μην φτάσει καν προς ψήφιση. Γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, αλλά κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Είμαστε σε επαφή με τους βουλευτές της περιφέρειάς μας και επιχειρούμε να τους πείσουμε ότι διαφωνούμε με αυτές τις διατάξεις, όχι επειδή δήθεν θίγουν κάποια «κεκτημένα», αλλά επειδή προσκρούουν στην κοινή λογική.

Για όποιον έχει στοιχειώδη λογική, είναι αυτονόητο: όταν αυξάνεις τις εισφορές εν μέσω κρίσης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι να αυξήσεις τα έσοδα αλλά τον αριθμό εκείνων που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Την Πέμπτη αντιπροσωπεία του Τμήματος θα συνεχίσει την προσπάθεια και στην Αθήνα σε συνεργασία με το κεντρικό ΤΕΕ και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Τμήματα με σκοπό την απόσυρση ή την καταψήφιση του εν λόγω άρθρου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου.»