Μπλόκα φέρνει… η υπερφορολόγηση των αγροτών. Ρίχνει τους τόνους ο υπουργός.

Κοινοποίηση στα Social Media

Τα τρακτέρ στους δρόμους και οι κινητοποιήσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνα, αναγκάζουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ακολουθήσει τακτική προσωρινής αναδίπλωσης, για να ρίξει τους τόνους τις αντιπαράθεσης που αναπτύσσεται και αποκτά πλέον δυναμική.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου ο οποίος υποστήριξε οτι “ακόμα δεν έχουν νομοθετηθεί οι επιβαρύνσεις, οπότε όλα ακόμα είναι ανοικτά και μαχητά για τη φορολογία των αγροτών. Είναι γεγονός ότι το βάρος που καλείται να σηκώσει ο αγροτικός τομέας με τη νέα συμφωνία είναι πράγματι δυσανάλογο και δυσβάστακτο, ειδικά στα φορολογικά. Ωστόσο οι φορολογικές επιβαρύνσεις δεν έχουν νομοθετηθεί”.

Οι Αγρότες, κατά τα φαινόμενα, δίνουν πίστωση χρόνου στον υπουργό, καθώς παλεύουν να συγκομίσουν την φετινή παραγωγή για να ανταποκριθούν στα έξοδα της χρονιάς που αν αυτά αυξηθούν, όπως προβλέπεται στο 3ο μνημόνιο, έρχεται γι αυτούς όπως λένε η καταστροφή.

Παραγωγοί από την Βοιωτία, την Φθιώτιδα, τις Σέρρες, την Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Θεσπρωτία,  την Αττική και την Μαγνησία συμμετείχαν σε σύσκεψη στο πνευματικό κέντρο της Νίκαιας.

Αν και ορισμένοι “γνωστοί”, “άγνωστοι” επιχείρησαν για μία ακόμη φορά να βάλουν τρικλοποδιές και να απαξιώσουν τις κινητοποιήσεις πριν ακόμη αυτές ξεκινήσουν, τελικά επικράτησε η λογική.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο Γιώργος Τακμάκης από τη Βοιωτία, έσωσε κυριολεκτικά την παρτίδα της συζήτησης καθώς έπεισε ακόμη και τους πιο δύσπιστους οτι το αγροτικό κίνημα δεν πρέπει να αναλωθεί σε διστακτικές κινήσεις που θα έχουν χαρακτήρα πυροτεχνήματος, αλλά δυναμικές κινητοποιήσεις, με μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Το μεγάλο ζητούμενο μπροστά σε αυτή την προοπτική είναι η ενότητα των αγροτικού κινήματος που θα καθορίσει εν πολλοίς και την αποτελεσματικότητα του αγώνα τους καθώς κρίνονται πολλά.

Για τους Κρητικούς παραγωγούς πάντως, οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτά τα μέτρα, θα είναι ανεπιθύμητοι στην Κρήτη.

Αλήθεια τί λένε οι στερεοελλαδίτες βουλευτές;