Το καλοκαίρι του… 2016 οι παρεμβάσεις για τις τουαλέτες του 2ου Δ.Σ. Αλιάρτου

Κοινοποίηση στα Social Media

Αρχικά προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης σε οτι αφορά το θέμα με τα προβλήματα στις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου να ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχει ευθύνη η Διευθύντρια Κωνσταντίνα Κίτσου η οποία στο συγκεκριμένο σχολείο ανάλαβε φέτος τα καθήκοντά της, ενώ είναι γνωστό το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια.

Η κ. Κίτσου απαντώντας στο δημοσίευμα που ανέδειξε το θέμα εμμέσως πλειν σαφώςεπιβεβαιώνει οτι υπάρχει πρόβλημα για το οποίο δεσμεύεται οτι θα λυθεί -αν και η αρμοδιότητα είναι του Δήμου- τονίζοντας οτι “το καλοκαίρι στόχος μας είναι να ανακαινιστούν οι τουαλέτες. Φυσικά αυτό είναι απαραίτητο και θα γίνει.”.

Ωστόσο κάπως έτσι είχε εξελιχθεί και η προηγούμενη σχολική χρονιά αφού το πρόβλημα όπως και πολλά άλλα είχαν καταγραφεί και επισημανθεί προς κάθε κατεύθυνση και κάθε εμπλεκόμενο από το αρμόδιο τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας τον Δεκέμβριο του 2014όπως αρμοδίως ενημερώθηκα.

Θα σταμάταγα εδώ όμως συνηθίζω να απαντώ σε αιχμές που με αφορούν απ΄ όπου και αν προέρχονται και αυτό θα κάνω.

Δημοσίευμα που αφορά στην υγεία μικρών μαθητών κάθε άλλο παρά κακόβουλο είναι.

Φυσικά τα συμφέροντα που εξυπηρετεί είναι των παιδιών αφού το θέμα αφορά στην υγεία τους.

Όσο για την θέρμανση δεν το σχολιάζω διότι το θεωρώ δεδομένο (και όχι κατόρθωμα) οτι οι μαθητές δεν πρέπει να ξεπαγιάζουν.

Σε οτι αφορά το ενδιαφέρον των αρμοδίων φυσικά και δεν ειρωνεύομαι κανένα και γι΄ αυτο θυμίζω τι έγραφα: “Το ενδιαφέρον βέβαια θεωρείται δεδομένο τόσο από τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη όσο και από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αραπίτσα που είναι και εκπαιδευτικοί και δεν είναι δυνατόν να προχώρησαν για παράδειγμα στις πλαστικοποιήσεις τω γηπέδων μπάσκετ και να μην προχώρησαν σε παρεμβάσεις για την διασφάλιση της υγείας των μικρών μαθητών”.

Τέλος το “Αφήστε το Σχολείο όλων μας να πάει μπροστά“, προφανώς δεν απευθύνεται σε μένα διότι δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για την χρηματοδότηση και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, η αρμοδιότητα της συντήρησης των σχολικών κτηρίων ανήκει αλλού, ούτε φυσικά στους δασκάλους και τους γονείς που κάνουν ο,τι μπορούν!

Άρα τα… παράπονα στον Δήμαρχο που λέει και ο σοφός λαός… 

Γ. Μπαρ.

Από το http://diavimanews.blogspot.gr/