Συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Βουρδάνου στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δημήτρης Βουρδάνος, την Τρίτη 6 Οκτώβρη στην Λειβαδιά, στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με εκπροσώπους της εταιρείας Χρυσός Οδηγός, η οποία έχει συνάψει συμφωνία  συνεργασίας με την γνωστή Κινέζικη Εταιρεία BAIDU που είναι η Νο1 μηχανή αναζήτησης (search engine ) στην Κίνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, μέσω της συνεργασίας αυτής να συζητηθεί, να  δοθεί η δυνατότητα αλλά και η ευκαιρία στις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας να απευθυνθούν στην μεγάλη αγορά της Κίνας με την προβολή τους στην εν λόγω μηχανή αναζήτησης, ώστε να προωθηθούν αποτελεσματικά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας πιστεύει ότι, μια τέτοια συνεργασία θα ενδιέφερε άμεσα τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας με τουριστικό και μεταποιητικό εξαγωγικό προσανατολισμό και θα παρείχε τη δυνατότητα προβολής και  παρουσίας  της επιχειρηματικής κοινότητας της Στερεάς Ελλάδας μέσω του διαδικτύου στη νέα αναδυόμενη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Παράλληλα δε, έγινε εκτενής συζήτηση για την προβολή μέσω του διαδικτύου του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, του περιεχομένου  και των τρόπων που θα πρέπει να προβληθεί – παρουσιασθεί στον πολίτη της Κίνας, ώστε να τον προκαλέσει και να τον ωθήσει να τοποθετήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε υψηλή κλίμακα στη λίστα των τόπων προορισμού του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανανέωσε το ραντεβού για τα τέλη του Οκτώβρη και με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Σανίδα Ηλία, αφού επεσήμανε στους συνομιλητές του να καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω στο σχεδιασμό που προέκυψε από την συζήτηση.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης στην Λειβαδιά ο κ. Βουρδάνος συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους για την περιοχή της Βοιωτίας.