4ο Πανελληνίο Πρωτάθλημα Dragster & DragBattle Αυτοκινήτου 24 & 25 Οκτωβρίου 2015

Κοινοποίηση στα Social Media

Στα πλαίσιο Αγώνων Ράλλυ Αυτοκινήτου ο Σύλλογος ‘Thiva Drag Team’ διοργανώνει αγώνες Πρωταθλήματος Dragster & DragBattle αυτοκινήτων για τις ημερομηνίες 24 και 25 Οκτωβρίου 2015 στην περιοχή Κωπαϊδα Βοιωτίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και δυνατές κόντρες από τράκτορες (Super Trucks).

 

Οι αγώνες πρωτοξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 στο ιδιωτικό αεροδρόμιο ‘ΙΚΑΡΟΣ’ (Dragpark) και συνεχίστηκαν το 2013, 2014 και 2015, οι οποίοι ήταν επιτυχείς λόγω του κομβικού σημείου. Η συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Κόμβο Κάστρου Βοιωτίας της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (Ε75) και μπορεί να προσελκύσει θεατές από όλη τη χώρα. Ενδεικτικά σε νούμερα είναι ότι σε κάθε αγώνα οι συμμετέχοντες ανήλθαν σε 190-200 μαζί με τα πληρώματα τους (μηχανικούς και βοηθούς) και οι θεατές περίπου 5.000 από όλη την Ελλάδα.

 

Επιπλέον, ο Σύλλογος ‘Thiva Drag Team’ ανήκει στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), όπου οι οδηγοί είναι κάτοχοι δελτίου αθλητή, το οποίο είναι υπογεγραμμένο από το Υπουργείο Αθλητισμού.

 

Στόχος της ιδέας αυτής είναι η αποτροπή των αυτοσχέδιων αγώνων σε ανοιχτό δημόσιο δρόμο οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σημαντικό, είναι να αναφέρουμε ότι κατά το παρελθόν στην χώρα μας έχουμε θρηνήσει θύματα από τις αυτοσχέδιες κόντρες και τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον.

 

Οι τιμή εισητηρίου και για τις δύο ημέρες των αγώνων είναι στα 10 ευρώ ανά άτομο. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα της κράτησης και προπώλησης εισητηρίου μέσω του viva.gr, Public, Seven Spots, Ιανός και Παπασωτηρίου bookstores.