Με βελτιώσεις φέτος η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε βελτιώσεις στην λειτουργία φέτος της εμποροπανήγυρης αναφέρθηκε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από διαδοχικές συναντήσεις που προηγήθηκαν με εκπροσώπους των εμπόρων που συμμετέχουν.

“Ο χώρος είναι συγκεκριμένος, τα έργα είναι δεδομένα, εμείς προχωράμε φέτος με ασφαλτοστρώσεις σε κάποιο σημεία”, είπε δίνοντας έμφαση και σε θέματα πρόσβασης και συνέχισε: “Προσθέσαμε επίσης μεγάλη φροντίδα στους χώρους υγιεινής και εξασφαλίσαμε ντους”.

Αναφερόμενη στον χώρο που πραγματοποιείται το παζάρι κάθε χρόνο και τις παρεμβάσεις που γίνονται δεν παρέλειψε να σημειώσει πως ο χώρος αυτός ήταν επιλογή προηγούμενης δημοτικής αρχής μια επιλογή που δεν ήταν καλή δεδομένου οτι υπάρχουν αρκετά σοβαρά προβλήματα.

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι “η δημοτική αρχή προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες προς τους δημότες και τους συμμετέχοντες” ενώ παράλληλα προέβη φέτος σε μείωση κατά 100 ευρώ στις τιμές, δίνοντας μια μικρή ανακούφιση στους εμπόρους που θεωρούσαν ότι το παζάρι της Λιβαδειάς ήταν “από τα πιο ακριβά”.

Να σημειωθεί οτι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε μετ΄ εμποδίων με την ένταση μεταξύ του Γιώργου Ζιώγα και της δημοτικής αρχής να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις και με την “Λαϊκή Συσπείρωση” να αποχωρεί καταγγέλλοντας την διαδικασία.

Πιό συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εμποροπανήγυρη ο κ. Ζιώγας σε κάποια στιγμή απευθυνόμενος προς την παράταξη της πλειοψηφίας και την Δήμαρχο είπε ότι φέρνει κανονισμούς και “κάνει απευθείας αναθέσεις έργων για να τα κάνει πλακάκια”, έκφραση που προκάλεσε την “έκρηξη” και φυσικά την έντονη αντίδραση της Γιώτας Πούλου, και των συμβούλων της που ζητούσαν από τον κ. Ζιώγα να ανακαλέσει για να προχωρήσει η συζήτηση του θέματος.

Πράγμα, όμως, που δεν συνέβη αφού ο ίδιος θεώρησε ότι η Δήμαρχος έπρεπε να ανακαλέσει πρώτη για έκφραση της που τον έθιξε σε προηγούμενη συζήτηση.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε στη συνεδρίαση προκάλεσε την αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που αποχώρησαν από την αίθουσα ενώ ο επικεφαλή της παράταξης, Νώντας Κοτσικώνας, άφησε αιχμές για την πρόεδρο του ΔΣ και τον τρόπο που χειρίζεται την διαδικασία.

“Σε μια ακόμη συνεδρίαση του ΔΣ ανέβηκαν οι τόνοι σε προσωπικό επίπεδο, με διαξιφισμούς και διάφορες αιχμές που ακούστηκαν από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου κ. Ζιώγα και από την πλευρά της Δημάρχου. Εμάς τέτοιου είδους αντιπαράθεση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, γιατί δεν πρόκειται για διαφορές ουσίας ή πολιτικές διαφορές, αλλά για προσωπικές διαφορές. Δεν είμαστε διατεθειμένοι με την παρουσία μας  να νομιμοποιούμε την κατάσταση αυτή και να συμβάλλουμε στην ποινικοποίηση της λειτουργίας του ΔΣ” επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Νώντας Κοτσικώνας και συμπλήρωσε “Εκφράσαμε την άποψη ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος του ΔΣ και την ευθύνη την έχει και η πρόεδρος που ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές.  Το μείζον είναι η λειτουργία , έτσι όπως πρέπει να γίνεται, δηλαδή με όρους οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι με όρους οξείας προσωπικής αντιδικίας”.

Τα βέλη του προς την πρόεδρο του ΔΣ Ελίζα Γεωργαντά έστρεψε και ο Γιώργος Ζιώγας υποστηρίζοντας ότι “δεν τον έχει προστατέψει σε καμία συνεδρίαση για χαρακτηρισμούς που του έχει απευθύνει η Δήμαρχος”.

Όσο για τα… “πλακάκια” έπειτα από την ένταση που προκλήθηκε και την αντίδραση της Δημάρχου είπε ότι αναφέρθηκε πολιτικά, δηλαδή ότι η δήμαρχος φέρνει κανονισμούς ώστε να γίνονται αναθέσεις έργων σε πολιτικά υμετέρους χωρίς ωστόσο ερωτηθείς σχετικά να απαντήσει σε ποιούς αναφέρεται και να παρουσιάσει συγκεκριμένα παραδείγματα.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων αντέκρουσε τα όσα υποστήριξε ο κ. Ζιώγας  ενώ τα όσα ακούστηκαν για υποβάθμιση της συνεδρίασης του ΔΣ αποδέχθηκε οτι έχουν βάση σημειώνοντας μάλιστα η κ. Πούλου οτι πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις που οι διαδικασίες δεν τηρούνται σωστά, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις μέσα στο όργανο.

“Δυστυχώς και εμείς κάποιες φορές δεν έχουμε το γνώθι σαυτόν και τον αυτοέλεγχο, οπότε μπορούν να συμβούν και τέτοια περιστατικά” ανέφερε μεταξύ άλλων η Γ. Πούλου και συμπλήρωσε: “Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι φέρνω κανονισμούς στο ΔΣ “για να τα κάνω πλακάκια”. Αν ήθελα να τα κάνω πλακάκια δεν θα έφερνα κανονισμούς. Όταν υπάρχουν κανονισμοί στον Δήμο υπάρχει τάξη και δημοκρατία και δεν δέχομαι να ακυρώνει κανένας δημοτικός σύμβουλος την δουλειά μας, πρόκειται για σοβαρό έργο αυτό που κάνει η δημοτική αρχή και είναι επίπονη διαδικασία οι κανονισμοί».