Το ΕΠΑΛ Λιβαδειάς κατέλαβαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου ζητώντας λύση για τα προβλήματα που υπάρχουν

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν χθες οι μαθητές του ΕΠΑΛ οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στο Διοικητήριο όπου συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέκο Καρκάνα στους όποιους εξέθεσαν τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Οι μαθητές ζητούν την κατάργηση τ5ων νέων διατάξεων με τον οποίο μαθητές της τρίτης Λυκείου που έμειναν στην ίδια τάξη λόγω αλλαγών στις ειδικότητες την επόμενη χρονιά να ξαναπηγαίνουν στην… δευτέρα Λυκείου, να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι ελλείψεις σε βιβλία και να αποκατασταθούν μαθητικά δρομολόγια που άλλαξαν με αποτέλεσμα ορισμένοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην μεταφορά από την περιοχή κατοικίας τους προς το σχολείο και αντίστροφα.

Παράλληλα τονίζουν οτι για να αγοράσουν αναλώσιμα και υλικά για τα εργαστήρια απαιτείτε μια δαπάνη της τάξης των περίπου 70 ευρώ ενώ όπως επεσήμαναν στα 20 ευρώ ανέρχεται η αγορά μιας ποδιάς.

“Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα βάλουμε από την τσέπη μας, δυστυχώς όμως η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που τα έξοδα αυτά που απαιτούνται για την υποτίθεται δωρεάν παιδεία είναι απαγορευτικά”, υπογράμμισαν οι μαθητές.

“Οι μαθητές με επισκέφθηκαν και εξέθεσαν συνολικά τα προβλήματά τους. Εκείνο όμως που είναι δική μας αρμοδιότητα είναι οι μετακινήσεις. Έγινε μια τροποποίηση από τα μέσα μαζικής μεταφοράς αυθαίρετα χωρίς την δική μας έγκριση. Οι υπηρεσίας μας ενημερώθηκαν εδώ και δύο μέρες και είμαστε σε διαδικασία ελέγχου για το πως άλλαξαν τα δρομολόγια αλλά και επίλυσης του προβλήματος”, τόνισε η Φ. Παπαθωμά ενώ δεσμεύτηκε να καλύψει η ΠΕ Βοιωτίας αν και δεν είναι δική της αρμοδιότητα ένα μέρος των εξόδων για τα αναλώσιμα

“Οι μαθητές μας έθεσαν συνολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που επιφέρουν οι νέες διατάξεις που οδηγούν στη δευτέρα Λυκείου τους μαθητές της τρίτης Λυκείου που έμειναν στην ίδια τάξη λόγω αλλαγών που επέφερε η νομοθεσία και σε σχέση με τις ειδικότητες. Αυτό όμως είναι κάτι που εμείς ως Δευτεροβάθμια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αρμόδιο γι αυτά τα θέματα είναι το υπουργείο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρκάνας.

Σε οτι αφορά τα αναλώσιμα σημείωσε: “Δεν μπορεί και δεν προβλέπεται να τα καλύψει η σχολική επιτροπή, εκτός και αν η Σ.Ε. έχει χρήματα και θέλει να καλύψει αυτές τις δαπάνες.

Παράλληλα επεσήμανε οτι φέτος τα προβλήματα είναι πιο δύσκολα σε όλη τη χώρα όμως η Βοιωτία και κυρίως η περιοχή της Λιβαδειάς είναι σχεδόν καλυμμένη.

“Το ΕΠΑΛ Λιβαδειάς είναι το πιο πλήρες σχολείο της Ελλάδας έχει 60 καθηγητές και 360 παιδιά και αυτή τη στιγμή λείπουν μόνο τρείς καθηγητές” είπε ο Α. Καρκάνας και κατέληξε: “Ελπίζω οι μαθητές να έχουν μελετήσει καλά τις κινήσεις τους και η κατάληψη αυτή να μην είναι η αρχή μια μόδας που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο”.

sxol03 sxol02