Φ. Παπαθωμά για υπόθεση ΦΟΔΣΑ, Φταίει ο “Χατζηπετρής”…

Κοινοποίηση στα Social Media

Υπεραμύνθηκε της στάσης της σε οτι αφορά τη υπόθεση του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά ενώ παράλληλα σε δηλώσεις της επεχείρησε να εμφανίσει τη επίμαχη “πάσχουσα” απόφαση ως “άποψη” υψηλών κλιμακίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να την “τινάξει” από πάνω της λέγοντας χαρακτηριστικά: “Έγινε μετά από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στην οποία προΐσταται ο κ. Καραΐσκος ο οποίος είναι και αναπληρωτής Περιφερειάρχης”.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Παπαθωμά έκανε λόγο για “μια προσωρινή διοικητική πράξη” που για συγκεκριμένους λόγους “έγινε καθαρά για την συγκεκριμένη στιγμή”.

Και πρόσθεσε: “Ενδελεχώς σαν υπηρεσία είδαμε το θέμα, απευθύναμε ερώτημα στη νομική υπηρεσία γιατί είμαστε αρμόδιοι γι αυτό και όχι αναρμόδιοι όπως υποστηρίζουν κάποιοι. Άρα έπρεπε να επιλύσουμε το ζήτημα. Η νομική υπηρεσία μας απάντησε με σχετική γνωμοδότηση την οποία και κάνουμε χρήση στην συγκεκριμένη διοικητική απόφαση την οποία πήραμε και αναμένουμε την απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σε περίπτωση που είναι αρνητική αυτομάτως θα γίνει ανάκληση της συγκριμένης διοικητικής πράξης και σε περίπτωση που είναι θετική θα συνεχίσει.

Στο ενδιάμεσο όμως έπρεπε αυτά τα σκουπίδια κάπου να πάνε. Άρα αυτή είναι μια απόφαση που δεν υπεισέρχεται καθόλου σε θέματα νομιμότητα ς γιατί αυτό δεν είναι δικό μας θέμα αλλά υπεισέρχεται μόνο σε θέματα σκοπιμότητας που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία”.

Σε οτι αφορά την απόφαση που εκδόθηκε τρείς φορές, με ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, σε διαφορετικές ημερομηνίες και δύο ορθές επαναλήψεις σημείωσε: “Εγώ για να είμαι ειλικρινής έχοντας λάβει και την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας είχα υπογράψει από τις 28, έλεγα οτι κάποια στιγμή θα το σηκώσω μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Τώρα αν η υπηρεσία έστειλε με άλλο αριθμό πρωτοκόλλου δεν νομίζω… είναι θέματα μηδαμινά αυτά. Η ουσία είναι άλλη. Η ουσία είναι οτι υπογράφηκε μια προσωρινή διοικητική πράξη που έχει προσωρινό χαρακτήρα για να διαχειριστεί αυτή και μονό τη στιγμή τα σκουπίδια”.

Εδώ όντως θα μπορούσε κανείς να πει οτι αυτά είναι μηδαμινά. Ωστόσο τα ερωτήματα που προκύπτουν (εκτός του οτι υπάρχει και γνωμοδότηση δικηγορικού γραφείου της Λιβαδειάς που σημειώνει οτι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν είναι της κ. Παπαθωμά ) είναι αρκετά.

Και κυρίως σε οτι αφορά την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας την οποία η κ. Παπαθωμά επικαλείται στην απόφασή της και αναφέρει μεταξύ άλλων: “…η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Νομικής Υπηρεσία της δεν έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί και να εξετάσει τα ζητήματα αυτά, ενώ μέχρι σήμερα, δεν έχει εκδοθεί η σχετική γνωμοδότηση από το ΝΣΚ…”

apof1

apof2