Ξεκινά την Τετάρτη η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ορχομενού

Κοινοποίηση στα Social Media

Την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου κατά τη διάρκεια της οποίας θα υλοποιηθούν δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας ανακοίνωσαν  ο Δήμος Ορχομενού και το Υπουργείο  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων που τα υλοποιούν με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Στα προγράμματα εκπαίδευσης μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Τμήματα μάθησης πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης. Εκπαιδευόμενοι που έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ξανά το ίδιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι θεματικές ενότητες που παρέχονται από το ΚΔΒΜ  Δήμου Ορχομενού είναι  Οικονομία – Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη και Πρόγραμμα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ορχομενού ( Μινύου 3, Πρώην κτήρια Οργανισμού Κωπαΐδας, Πέτρινα) κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μμ ξεκινώντας από Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έως και Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψηφίου.

Για την ένταξη στα τμήματα μάθησης θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2261035122, facebook: Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Ορχομενού.

Το έντυπο της αίτησης με όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ανά θεματικό πεδίο διατίθεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου  www.orchomenos.gr.