Σε Χαιρώνεια και Ορχομενό το Σάββατο το ΔΙΑΖΩΜΑ

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος, η Έφορος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Αλεξάνδρα Χαραμή και εκπρόσωποι του Δήμου Λεβαδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα αναφερθούν στον προγραμματισμό του Σωματείου για την ευρύτερη περιοχή σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Αρχαίο Θέατρο Χαιρώνειας ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από την αρχαιολόγο κα Όλγα Κυριαζή.

Η εκδήλωση αυτή είναι στο πλαίσιο της 8ης Γενική Συνέλευση του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” οι εργασίες της οποίας συνδυάζονται με ένα οδοιπορικό στα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα.

Όπως επεσήμανε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου η επιλογή της περιοχής αυτής στη Χαιρώνεια σχετίζεται άμεσα με το σχεδιασμό του προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα και στα μνημεία της φύσης της Στερεάς Ελλάδας», το οποίο προετοιμάζουν την περίοδο αυτή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Το απόγευμα  19:30 στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο.

Με την συμμετοχή του πρόεδρου του «Διαζώματος» κ. Μπένου θα γίναι παρουσίση των αρχαιολογικών χώρων Ορχομενού, Τανάγρας και Άσκρης και θα προβολή βίντεο.

Θα ακολουθήσει δρώμενο από την μουσικό Εύα Φάμπα με τίτλο «Το κιθαρίζειν εστί Ελληνικόν». Η κ. Φάμπα θα ερμηνεύσει έργα για κλασική κιθάρα του

Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Κυριάκου Τζωρτζινάκη και Δημήτρη Φάμπα.