Χωρίς πόσιμο νερό και με τη “βούλα”.

Κοινοποίηση στα Social Media

patsiantaras-1Χωρίς πόσιμο νερό και με τη βούλα στην Αντίκυρα και το Δίστομο μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους της περιοχής, για τη θολότητα που παρουσιάσε το τελευταίο διάστημα.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου ο Γιάννης Πατσιαντάρας ενημερώνει ότι το πρόβλημα στο νερό οφείλεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και στην αύξηση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα που προσβλήθηκε από χώματα και άλλα στοιχεία. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

«Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά το πρόβλημα της θολότητας του πόσιμου ύδατος, που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες, στην Παραλία Διστόμου και στην Αντίκυρα, οι αναλύσεις των δειγμάτων έδειξαν ότι οφείλεται στις βροχοπτώσεις με μεγάλα ύψη ύδατος. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν να υπερπλημμυρήσει ο υδροφόρος ορίζοντας ανεβάζοντας  έτσι τη στάθμη του ύδατος, συμπαρασύροντας χώματα κι άλλα στοιχεία.

Μετά από ερώτημα μας, αν οι κάτοικοι των περιοχών μπορούν να κάνουν χρήση του ύδατος, το διαπιστευμένο εργαστήριο μας απάντησε ότι  επί του παρόντος και μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον υδροφόρο ορίζοντα να μην κάνουν χρήση. Εκτός αν οι πολίτες επιθυμούν, πριν από την χρήση του, να το βράζουν οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τόσο για την πόση, όσο και για το μαγείρεμα.

Το πρόβλημα είναι υπό διαρκή παρακολούθηση, οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις από διαπιστευμένα εργαστήρια θα είναι συνεχείς, ούτως ώστε να έχουμε ανά πάσα στιγμή γενική εικόνα του προβλήματος. Για νεότερη εξέλιξη του θέματος, θα ενημερωθείτε άμεσα».