Νίκη της αποχής στη Βοιωτία, πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ, τι δήλωσαν Ν. Θηβαίος, Κλ. Περγαντάς, Γ. Σταθάς και Θ. Σκούμας

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην Βοιωτία ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 37,69% κατέλαβε την πρώτη θέση με περισσότερες από 14 μονάδες διαφορά από τη δεύτερη Ν.Δ. που έλαβε 23,30%. Την τρίτη θέση και κατά συνέπεια την τρίτη έδρα κατέλαβε η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,7%.

Στην τέταρτη σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ με 7%, αμέσως μετά η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,66%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,47%, οι ΑΝΕΛ με 3,77%, Το Ποτάμι με 3,47 και η ένωση Κεντρώων με 2,35%.

Να σημειωθεί οτι ο ΣΥΡΙΖΑ (βουλευτής Νίκος Θηβαίος) παρά το υψηλό ποσοστό έχασε 6528 ψήφους σε σχέση με τον Γενάρη, η Ν.Δ. (βουλευτής Ευάγγελος Μπασιάκος) έχασε 1849, η Χ.Α. (Ευάγγελος Καρακώστας) πήρε 11 ψήφους περισσότερους, το ΚΚΕ (επικεφαλής Δημήτρης  Κουτσούμπας) έχασε 661, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (επικεφαλής Κλέαρχος Περγαντάς) αύξησε και ποσοστό και ψήφους αφού έλαβε 813 περισσότερους (στις προηγούμενες 3081 ΠΑΣΟΚ και 316 ΔΗΜΑΡ – Πράσινοι), η ΛΑΕ (επικεφαλής Γιάννης Σταθάς και δεύτερος Θανάσης Σκούμας) σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστό Πανελλαδικά, οι ΑΝΕΛ (Επικεφαλής Απόστολος Δελαβέκουρας) έχασαν 1151, το Ποτάμι (επικεφαλής Γιάννης Καράμπελας) 1148, ενώ 714 ψηφοδέλτια παραπάνω πήρε η Ε.Κ. (επικεφαλής Χρήστος Γκάτσος).

Παράλληλα πρέπει να ληφθεί υπόψη οτι τον Ιανουάριο η αποχή ήταν 30,83% ενώ τον Σεπτέμβρη άγγιξε το 40%.  

 

Ν. Θηβαίος: Πήραμε ισχυρή εντολή

thivaios11“Ο Λαός της Βοιωτίας έδωσε απλόχερα την στήριξη του και την εμπιστοσύνη του στο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό κοντά στο 38%. Η ισχυρή εντολή που μας δόθηκε από τους συντοπίτες μας, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για το νομό, είναι για μας φορτίο ευθύνης αλλά και εντολή μάχης μαζί με την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων και των τοπικών υποθέσεων”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θηβαίος και πρόσθεσε: “Θα είμαστε παρόντες σε ένα διαρκή και δύσκολο αγώνα τετραετίας για την ανάκαμψη από την κρίση, την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, την προστασία των αδυνάμων, το ξεκαθάρισμα με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σε αυτή την προσπάθεια οι βουλευτές, οι υποψήφιοι βουλευτές, τα στελέχη, μέλη  και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μαζί και μπροστά στους αγώνες και τις αγωνίες του Βοιωτικού λαού”.

 

Κλ. Περγαντάς:

perg620Ο υποψήφιος Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε μεταξύ άλλων:  “Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Βοιωτούς που στήριξαν την προσπάθειά μας και τους νέους ανθρώπους που με τη συμμετοχή τους λάμπρυναν το ψηφοδέλτιο. Η Μάχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν κερδήθηκε, ο αγώνας δεν δικαιώθηκε σε μια πολύ δύσκολη πολιτική συγκυρία. Είναι βέβαιο ότι με την ιδιότητα του πολίτη και όχι με αυτή του βουλευτή, θα προσπαθώ πάντα για το γενικότερο καλό”.

 

Γ. Σταθάς: Ο αγώνας συνεχίζεται

stathas2Ο πρώην Βουλευτής Γ. Σταθάς αφού ευχαρίστησε όσους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους τη ΛΑΕ και τόνισε οτι όπως έκανε πριν εκλεγεί αλλά και όταν εξελέγη Βουλευτής, έτσι και τώρα θα συνεχίσει τους αγώνες του μαζί με τον λαό “για τον περήφανο ελληνικό λαό και την πατρίδα” .

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε να παραμείνουν στο Α.Τ. Αλιάρτου οι Αστυνομικοί τους οποίους  δικαιούταν ως βουλευτής αλλά (μη κάνοντας χρήση του προνομίου για αστυνομική φρουρά) είχαν αποσπασθεί εκεί από τον Οκτώβρη του 2012 έως σήμερα.

“Σε περίπτωση που φύγουν το Α.Τ. Αλιάρτου θα κλείσει άμεσα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αλιάρτου και η ευρύτερη περιοχή, λόγω έλλειψης αστυνόμευσης, θα οξυνθούν”, υπογράμμισε ο κ. Σταθάς.

 

Θ. Σκούμας: Ο λαός δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι

skoymasΟ πρώην βουλευτής Θανάσης Σκούμας ευχαρίστησε “όλες και όλους που εμπιστεύθηκαν τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, εκτιμώντας πώς υπάρχει ζωή πέρα από τα μνημόνια και τη φυλακή της ευρωολιγαρχίας” και υπογράμμισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα, “αποτελεί απόλυτη επικράτηση της ΤΙΝΑ (there is no alternative), συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων στην αντίληψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των μνημονίων. Καταλήγοντας σημείωσε: “Στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που μας έρχονται από σήμερα, σας ζητάω να μη σκύψετε το κεφάλι. Χάθηκε μια μάχη, αλλά ο λαός που τσακίζεται από την υπέρτερη βία για μια στιγμή, δεν είναι ακόμα σκλάβος. Σκλάβος γίνεται από τη στιγμή που ψυχικά δέχεται τη σκλαβιά”.