Ομαλά κυλά η εκλογική διαδικασία στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο αριθμός των βουλευτικών εδρών της Εκλογικής Περιφέρειας του Νομού Βοιωτίας  είναι τρεις.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν με το σύστημα των δεσμευμένων συνδυασμών (λίστας ) και ο εκλογέας δεν εκφράζει προτίμηση υπέρ υποψηφίου, δηλαδή δεν τίθεται σταυρός προτίμησης υπέρ υποψηφίου, με αποτέλεσμα την ταχύτερη εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Από το πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς ανακηρύχτηκαν 58 υποψήφιοι Βουλευτές.

Για το Νομό Βοιωτίας συστάθηκαν 208 εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν 107.447 βασικοί εκλογείς. Μαζί με Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Κρατούμενους το σύνολο των εκλογέων είναι 107.999.

Η ψηφοφορία σύμφωνα με τη Νομοθεσία  για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α /15-3-2012) θα διεξαχθεί από ώρα 07:00 – 19:00.

Στην ψηφοφορία θα συμμετέχουν οι νέοι εκλογείς  που έχουν  γεννηθεί κατά το έτος 1997.

Το βράδυ των εκλογών κάθε εισερχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τηλεγράφημα αποτελεσμάτων, αφού μεταδοθεί στο ΥΠ.ΕΣ., θα καταχωρείται αμέσως από συνεργείο υπαλλήλων σε Η/Υ  και θα μεταδίδεται για τη πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών και των ΜΜΕ του Νομού μέσω Internet (www.pste.gov.gr).

Η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

papathoma620«Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών. Καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ασκώντας το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμά τους  και να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας,  επιλέγοντας κυβέρνηση  που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση και την αβεβαιότητα δίνοντας αναπτυξιακές προοπτικές και αξιοπρέπεια στο λαό που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια».