Κάλεσμα στο λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ απεύθυνε από τη Λιβαδειά ο Δ. Κουτσούμπας

Κοινοποίηση στα Social Media

Κάλεσμα στο λαό όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Βοιωτίας να ενώσει τη φωνή και τη γροθιά του με τους κομμουνιστές, να αξιοποιήσει την ψήφο του για να αναδείξει ισχυρό το ΚΚΕ και να δυναμώσει τη λαϊκή αντεπίθεση, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, από την προεκλογική συγκέντρωση στη Λιβαδειά, το βράδυ της Πέμπτης.

“Στις μέρες και στις ώρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή δίνουμε τη μάχη η κάλπη να αναδείξει δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού σε όλη τη χώρα. Κι αυτό που δεν έγινε το Γενάρη, μπορεί να γίνει τώρα: Η Βοιωτία να βγάλει βουλευτή του ΚΚΕ. Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε τρίτο κόμμα στο νομό. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη όλοι και όλες να συσπειρωθούν, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Τίποτε άλλο δεν αποτελεί λύση, διέξοδο, επιτυχία για το λαό και τη νεολαία της Βοιωτίας”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: “Δυνατό ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα θα υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει στο λαό το λογαριασμό με τα μέτρα-φωτιά: Τον ΕΝΦΙΑ, τη βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια”.

Σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα “την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους γνωστούς πρόθυμους, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ, ή ακόμα και η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα ολοκληρώσει τη σφαγή του λαού, με το μαχαίρι που ο ίδιος τώρα θέλουν να τους δώσει με την ψήφο του”.

Το ΚΚΕ όπως είπε χαρακτηριστικά πρέπει να βγει δυνατό από την εκλογική αναμέτρηση γιατί ο αγώνας του ενάντια στο μνημόνιο είναι αγώνας ενάντια στο σύστημα που φέρνει τα μνημόνια για να βγει από την κρίση και όχι ψήφος “που δείχνει στο λαό το μνημόνιο, όπως κάνει η Λαϊκή Ενότητα, για να κρύψει το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν διορθώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται”.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και η Χρυσή Αυγή για την οποία τόνισε οτι ο λαός “κάθε μάνα και πατέρας, κάθε νέο παιδί δεν πρέπει να δώσουν καμία ψήφο στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, για να εμφανίζεται ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και να ‘χει το θράσος να λέει πως αυτό είναι η αθώωσή της” ειδικά τώρα που ο αρχηγός της ο Νίκος Μιχαλολιάκος “ανέλαβε την πολιτική ευθύνη αυτού του κόμματος για τις άνανδρες δολοφονίες”.

Ακολούθως σημείωσε με έμφαση πως “το εκλογικό αποτέλεσμα που θα δείχνει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται είναι το μόνο που μπορεί να δώσει ανακούφιση, να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης, να χτυπήσει τη μοιρολατρία τού τίποτα δε γίνεται, τίποτα δεν κουνιέται”.

Και συμπλήρωσε: “Κάθε ψήφος για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κατεστημένου είναι χαμένη, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ψήφος κερδισμένη για το λαό και το κίνημά του”.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους αναποφάσιστους να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ.

“Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να έχει τους ίδιους τους προβληματισμούς, τις διαφωνίες τους, τις αντιρρήσεις του σε ένα ή δύο περισσότερα ζητήματα. Δεν σας ζητάμε να συμφωνείτε σε όλα για να δώστε την ψήφο σας στο ΚΚΕ”, είπε και κατέληξε: “Ψηφίζοντας ΚΚΕ επιλέγετε μια δύναμη που μιλάει καθαρά, παστρικά, υπεύθυνα, ρεαλιστικά, που έχει πρόταση διεξόδου υπέρ του λαού, που θα παλέψει και για το σήμερα και για το αύριο, άγρυπνος φρουρός των δικαιωμάτων σας και των συμφερόντων που καταπατούνται βάναυσα από μνημόνια και αφεντικά”.

kke02 kke03 kke04 kke05