Θέλουν να σβήσουν τα χωριά. Σε εξέλιξη ο Καλλικράτης στη δικαιοσύνη για το νομό Βοιωτίας.

Κοινοποίηση στα Social Media

dikastiriaΣε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» στη Βοιωτία είναι η εφαρμογή ενός νέου σχεδίου Καλλικράτη στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Όπως ενημερωθήκαμε από το ιστολόγιο http://thespiaka.blogspot.gr/ την 1ηΙανουαρίου καταργήθηκε το Ειρηνοδικείο Θεσπιών του οποίου οι αρμοδιότητες μεταβιβάστηκαν στο αντίστοιχο της Θήβας.

Το ίδιο έχει συμβεί και με τα Ειρηνοδικεία Ερυθρών, Αλιάρτου, Ορχομενού, Διστόμου, Δαύλειας και Αράχοβας, των οποίων επίσης οι αρμοδιότητες μεταβιβάστηκαν στα αντίστοιχα της Θήβας και της Λιβαδειάς.

Μπορεί αυτά τα ειρηνοδικεία ή άλλες μικρές και μεγάλες κατακτήσεις στο νομό της Βοιωτίας, να έγιναν στο παρελθόν για να εξυπηρετηθούν κομματικά συμφέροντα και πολιτικά γραφεία ωστόσο γεγονός είναι ότι μέσα από αυτές τις κατακτήσεις στήθηκε η καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών και κρατήθηκαν ζωντανά τα χωριά της Βοιωτίας. Από εμάς εξαρτάται λοιπόν να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.