Tο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Βοιωτίας, οι ελλείψεις δεν σταματούν την αισιοδοξία

Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές χτύπησε σήμερα το πρωί και με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησε  η νέα σχολική χρονιά για μια ακόμα φορά με πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών και κενά που στη Βοιωτία φτάνουν τα 267.

“Με τη χάρη του Θεού ξεκινά από σήμερα μια ακόμη σχολική χρονιά και η χαρά μου είναι μεγάλη, αφού ως Πνευματικός σας Πατέρας έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας εκφράσω τις ολόθερμες και εγκάρδιες ευχές μου για το νέο σας ξεκίνημα”, τόνισε στο μήνυμά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεώργιος και πρόσθεσε: Το σχολείο που σήμερα ανοίγει τις πύλες του, σας καλεί σε έναν αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, της αρετής και τη διαμόρφωση του εσωτερικού σας κόσμου. Να θυμάστε πως ο αγώνας αυτός είναι που δίνει νόημα και αξία στη ζωή σας. Σμιλεύει την ψυχή σας και σας εξυψώνει ως ανθρώπους”

Και πρόσθεσε: “Μέσα στην ζοφερή αυτή πραγματικότητα που βιώνουμε γύρω μας μη χάσετε το χαμόγελο και την αισιοδοξία σας, αλλά στρέψτε την ελπίδα σας προς τον Θεό και με όχημα την αληθινή παιδεία που κατευθύνει την ψυχή μας προς υψηλές αξίες και ιδανικά στήστε μια κοινωνία αγάπης,  ανιδιοτελούς συνεργασίας, όπου όλοι θα βιώνουν την έννοια της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, αφού εσείς πολυαγαπημένα μου παιδιά είστε το μέλλον της ζωής και της πατρίδος μας”.

Και κατέληξε: “Συνοδοιπόρους έχετε όλους εμάς, την Τοπική σας Εκκλησία που πάντοτε με πολλή αγάπη και διάκριση σας περιβάλλει, τους καλούς γονείς σας και τους καταξιωμένους δασκάλους σας. Για άλλη μια φορά σας εύχομαι  Ευλογημένη και καρποφόρα η νέα σχολική χρονιά”!

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέκος Καρκάνας απο το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς όπου παραβρέθηκε στον Αγιασμό αφού ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά. κάλεσε τους καθηγητές  “να οπλιστούν με υπομονή και δύναμη, ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα, για να χτίσουν στα παιδιά μας κορμιά και μυαλά γερά, να αποκτήσουν αρχές και αξίες αντάξιες των παραδόσεών μας.

“Κάλεσε επίσης τους γονείς “να εμπιστευτούν τους καθηγητές των παιδιών τους  και να σταθούν αρωγοί στο έργο τους”, ευχήθηκε στους μαθητές “υγεία και ευτυχία, καλή πρόοδο, όμορφα νεανικά όνειρα” και τους αφιέρωσε τους στοίχους:

“Εσύ της νιότης σου και Νου και Χέρια να της δώσεις, να χτίσει γερό Σπίτι. Μούσα στις μούσες, η Αρετή. και να σφιχτανταμώσεις τη λύρα του Τραγουδιστή με τ’ όπλο του Πολίτη”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Σανιδάς εκ μέρους του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους καθηγητές.

“Εύχομαι στους μαθητές να είναι συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να δείξουν ενδιαφέρον για τα μαθήματα διότι οι εκπαιδευτικοί καταβάλουν την ξερή γνώση των βιβλίων σε δημιουργική “, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σανιδάς.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου επεσήμανε οτι από την πλευρά του δήμου τα σχολεία εγκαίρως ετοιμαστήκαν και όπου χρειάστηκε έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να υποδεχθούν τους μαθητές χωρίς προβλήματα ενώ ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που υπήρχαν και οι καθαριστήρες είναι στις θέσεις τους. Σε οτι αφορά το ειδικό σχολείο στην Χαιρώνεια λόγω εκλογών θα ξεκινήσει αργότερα.

“Αυτή την σημαντική ημέρα για τους μαθητές και εμείς οι μεγάλοι συγκινούμαστε και αναπολούμε τα δικά μας μαθητικά χρόνια, τα οράματα μας, τις διεκδικήσεις μας. Εύχομαι στα παιδιά να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα, να χαμογελάνε και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Επίσης εύχομαι στους καθηγητές και τους γονείς υπομονή επιμονή και δημιουργικότητα, μαζί με τους μαθητές να περάσουν μια όμορφη χρονιά, δημιουργική και να πετύχουν τους στόχους τους”, επεσήμανε η Γ. Πούλου.

agsx02 agsx04 agsx03

Στις τελετές Αγιασμού των σχολείων του Δήμου Θηβαίων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου προκειμένου να ευχηθεί από κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά.
Συγκεκριμένα παραβρέθηκε στο 5ο Δημοτικό, στο 2ο Γυμνάσιο- Λύκειο και στο 3ο Γυμνάσιο- Λύκειο Θήβας. Ταυτόχρονα, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου , δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας.
Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα σχολεία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Δήλωσε επίσης ότι προτεραιότητα έχουν τα θέματα θέρμανσης, υγιεινής και ασφάλειας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Με την εποικοδομητική συνεργασία Δήμου, Συλλόγου Διδασκόντων και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θα καταφέρουμε και αυτή τη χρονιά να διατηρήσουμε τα σχολεία μας στην κατάσταση που αξίζει στα παιδιά μας”.
Κλείνοντας, ζήτησε από τα παιδιά να είναι επικεντρωμένα στα μαθήματά τους, ώστε να να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με δυνατό χαρακτήρα και ικανοί να αντεπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία, προσφέροντας πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο.
tivsxol