Παρέμβαση Κ. Μπακογιάννη για τα κενά στα σχολεία, 2,2 εκ ευρώ για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την υπουργό Παιδείας, Φρόσω Δημάκου – Κιάου συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να βρεθεί λύση για τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που έχουν τα σχολεία της Περιφέρειας.

Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε από την υπουργό την επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την κάλυψη των θέσεων, ώστε να ξεκινήσει ομαλά και άμεσα η σχολική χρονιά.

“Δεν θα σταματήσω να φωνάζω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια ένα έγκλημα διαρκείας. Θεωρώ απαράδεκτο να γίνονται αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενό τους, την ώρα που οι μαθητές μας- παιδιά όλων μας- χάνουν διδακτικές ώρες”, δήλωσε ο Κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: “Είχα μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με την υπουργό, η οποία και με διαβεβαίωσε ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου άμεσα να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία μας. Εύχομαι αυτή η πρακτική να σταματήσει γιατί δεν τιμά ούτε την παιδεία, αλλά ούτε και τον πολιτισμό μας”.

Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά με αφορμή την έναρξη του νέου Σχολικού έτους 2015-2016 εύχεται σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή σχολική χρονιά με υγεία, ψυχική δύναμη και αλληλεγγύη και κάνει γνωστό οτι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει φροντίσει να υπάρχουν σύγχρονες  Σχολικές Μονάδες και “2.500 περίπου μαθητές και μαθήτριες της Βοιωτίας  να μεταφέρονται  με ασφάλεια από το σπίτι τους στα Σχολεία και αντίστροφα δαπανώντας 2.200.000 ευρώ ετησίως εκ των οποίων 500.000 ευρώ είναι ίδιοι πόροι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας”.