Έτοιμα τα σχολεία της Λιβαδειάς να υποδεχθούν τους μαθητές

Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκαν από τον δήμο Λεβαδέων οι παρεμβάσεις στα σχολεία της Λιβαδειάς που την Παρασκευή θα υποδεχτούν τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

“Με ένα πρόγραμμα που ξεκινήσαμε τον Αύγουστο όλα τα σχολεία καθαρίζονται και γίνεται αποψίλωση ώστε την Παρασκευή να είναι έτοιμα”, επεσήμανε η δήμαρχος Γιώτα Πούλου και παράλληλα ευχήθηκε δύναμη στους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς ενώ ευχαρίστησε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που “έγκαιρα και προγραμματισμένα έκαναν όλη την προετοιμασία ώστε τα παιδιά να ξεκινήσουν ευχάριστα και χωρίς προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως έκανε γνωστό η δήμαρχος κάθε χρόνο γίνονται συντηρήσεις και μικροεπισκευές στα σχολεία και φέτος όπως είπε στο 3ο ΔΣ του Ζαγαρά που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα  γίνεται η ενεργειακή αναβάθμιση , ένα έργο προϋπολογισμού 160,000 ευρώ ενώ στο 7ο ΔΣ γίνεται  αποκατάσταση στατικής επάρκειας.

Επίσης όπως τόνισε η γ. Πούλου είναι ήδη έχει ετοιμαστεί και το πρώην γυμνάσιο της Χαιρώνειας για να υποδειχτεί από την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί που θα γίνουν τα εγκαίνια και ο αγιασμός τα παιδιά του ειδικού σχολείου.

Σε οτι αφορά το πρόβλημα με τις καθαρίστριες επιλύθηκε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και δεν θα υπάρξει πρόβλημα αφού θα υπάρχουν σε όλα τα σχολεία.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τα σχολεία της τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΙΕΚ και ΕΚ) που λειτουργούν πρωί και απόγευμα και σήμερα φιλοξενούν πολλούς μαθητές σε εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες.