Μπαίνει σειρά στη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Λιβαδειά συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Λεβαδέων που πρόσφατα είχε τεθεί σε διαβούλευση και βάζει πλέον σειρά στη χρήση τους τόσο από τους συλλόγους όσο και από τους δημότες.

Η αντιπολίτευση επικέντρωσε στο τέλος, του 1 ευρώ το μήνα για μέλη των συλλόγων που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων των σταδίων και των 2 ευρώ για το κολυμβητήριο κάνοντας λόγο για “χαράτσι”.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το τέλος ο Αλέκος Μητάς  ενώ ο Νώντας Κοτσικώνας απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή υποστήριξε οτι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου με την επιβολή νέων τελών, για “χαράτσι” μίλησε ο Γιώργος Ζιώγας και ζήτησε οι αθλητικές εγκαταστάσεις να παραμένουν ανοικτές και τα Σάββατα.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Γιώτα Πούλου επεσσήμανε οτι προηγήθηκε  διαβούλευση με συμμετοχή συλλόγων ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει διαμαρτυρίες από πολίτες που ζητάνε ισονομία (διαμαρτυρίες έχουν γίνει και κατά το παρελθόν) με αφορμή το ότι δεν πληρώνουν οι σύλλογοι αρκετοί εκ των οποιων έχουν βάλει συνδρομή στα μέλη τους.

Η κ. Πούλου υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα συμβολικό ποσό που θα καλύψει ένα ελάχιστο μέρος των εξόδων για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων τα οποία ανέρχονται περίπου στις 77.000 ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι τέλος δεν καταβάλουν οι ιδιώτες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα  αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για τη στήριξη του αθλητισμού, όπως είναι η ένταξη στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έργων αναβάθμισης του δημοτικού κλειστού γυμναστήριου.