Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για την φωτιά στο Ακόντιο

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, για την πυρκαγιά στο Ακόντιο Βοιωτίας, αναφέρει: «Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε χτες, στο Ακόντιο Βοιωτίας, έχει ήδη αφήσει πίσω της μεγάλες ζημιές.

Όπως μαθαίνουμε χιλιάδες ελαιόδεντρα, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, τουλάχιστον 12 ποιμνιοστάσια, εκατοντάδες αιγοπρόβατα, ζωοτροφές και γεωργικός εξοπλισμός έχουν ήδη καταστραφεί.

Γι’ αυτό, προκειμένου να στηριχτούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που σήμερα μετρούν τις πληγές τους από τη μεγάλη φωτιά, απαιτούμε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ, να αποζημιωθούν η παραγωγή, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο στο 100% από τον ΕΛΓΑ και να δοθούν προκαταβολές των αποζημιώσεων για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Άμεσα να αποκατασταθούν εξολοκλήρου οι ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές. Να παρθούν αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας, ενόψει του χειμώνα, στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά. Να στελεχωθεί το Πυροσβεστικό Σώμα και η Δασική Υπηρεσία, με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό».