Συνεχίστηκε και σήμερα η κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή στο Ακόντιο

Κοινοποίηση στα Social Media

Με περισσότερους από 100 πυροσβέστες, 21 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Ακόντιο Λιβαδειάς, και μέχρι το βράδυ είχε φτάσει έξω από τον Ορχομενό.

Η φωτιά με τη βοήθεια του ανέμου και του δύσβατου της περιοχής κινήθηκε γρήγορα δημιουργώντας πολλά και μεγάλα μέτωπα ενώ χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τις να μην καούν σπίτια στο Διόνυσο αλλά και για να τεθεί υπό μερικό έλεγχο .

Η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης με τις φλόγες ήταν ολονύκτια ενώ το πρωί φάνηκε το καταστροφικό έργο της πύρινης λαίλαπας που έφτασε μέχρι τις πηγές των Χαρίτων.

Σημαντικές ζημιές καταγράφηκαν στην περιοχή του Διόνυσου όπου κάηκαν ποιμνιοστάσια, ζώα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις με οπωροκηπευτικά και ελιές καθώς και αυτοκίνητα.

Την κρισιμότητα της κατάστασης τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο συντονισμού ενώ στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν για ακόμα μια φορά το έργο του αρμοδίου τμήματος ΠΠ της Π.Ε. Βοιωτίας.

Για τεράστια καταστροφή έκαναν λόγο ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος σημειώνοντας μεταξύ άλλων οτι ο Δήμος συνέβαλε με κάθε μέσο και ο Αντιδήμαρχος Λιβαδειάς Γιώργος Κωτσαδάμ που επεσήμανε οτι ο Δήμος Λεβαδέων έθεσε τον εξοπλισμό του στη μάχη για το σβήσιμο της φωτιάς, ενώ στις υπεράνθρωπες όπως τις χαρακτήρισε προσπάθειες των πυροσβεστών και την συνδρομή των πολιτών και των εθελοντών αναφέρθηκε ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας και εκ νέου υποψήφιος με τη ΛΑΕ Γιάννης Σταθάς.