Ο λαός πρέπει να απαλλαγεί από τη αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, τόνισε από την Λιβαδειά ο Δ. Κουτσούμπας

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο λαός που τα έχει δοκιμάσει και τα έχει δει σχεδόν όλα πρέπει να  ανοίξει τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τις αντιλαϊκές συμφωνίες και τα μνημόνια, αλλά και την απαλλαγή από τους πραγματικούς υπεύθυνους που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και οι ενώσεις του, τόνισε ο Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την διάρκεια της ομιλία του την Κυριακή στο συνεδριακό κέντρο Κρύας, στη Λιβαδειά όπου έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Βοιωτίας.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να αχρηστεύσει τις παγίδες που στήνονται, και “αφορούν κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, μαζί με τους εταίρους τους, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ, αλλά και όσους μιλάνε αντιμνημονιακά αντιπολιτευτικά, αλλά ορκίζονται πίστη στον ίδιο δρόμο, στο σύστημα, σε τμήματα του κεφαλαίου και την ΕΕ, δηλαδή τις λυκοσυμμαχίες που συμμετέχει η Ελλάδα, όπως είναι και η ΧΑ και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ 2, η ΛΑΕ, που υπηρετούν από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης του καπιταλιστικού κέρδους για τους λίγους”.

Επέρριψε τεράστιες ευθύνες για το μεταναστευτικό στις επιλογές των άλλων κομμάτων και υπογράμμισε ότι λύση δεν υπάρχει χωρίς σύγκρουση με την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με την ίδια την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το σύστημα, που είναι η μήτρα που γεννάει φτώχεια, ανεργία, πολέμους, επομένως και μαζικά κύματα προσφύγων και μεταναστών.

Ο δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε για δημαγωγία την Χρυσή Αυγή λέγοντας οτι χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως αφορμή προς άγραν λαϊκών ψήφων.

“Ας απευθυνθεί καλύτερα στους φίλους της τους εφοπλιστές, που ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν αλλοδαπούς ναυτεργάτες, μέσα από δουλεμπορικά γραφεία και κυκλώματα, για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών”, είπε και συμπλήρωσε: “Οι φασίστες της ΧΑ στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα βάσανα και τις έγνοιες του λαού,. Προτείνουν να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική, δηλαδή εγκληματική, η στρατιωτική πολιτική της ΕΕ, δηλαδή μέσω των στρατιωτικών εμπλοκών και επεμβάσεων να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες για να ζητάνε να τους αφήνουμε να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, της Μεσογείου”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις άμεσες απαιτήσεις του ΚΚΕ επί του ζητήματος αυτού, προτείνοντας άμεση διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης, εξασφάλιση κάθε ασφαλούς μέσου για αξιοπρεπή και υγιεινή διαμονή και διατροφή μέχρι την αναχώρηση των προσφύγων για τις χώρες προορισμού τους, έκτακτη χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και απεμπλοκή της χώρας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ακολούθως τόνισε πως το ΚΚΕ έχει εναλλακτικό σχέδιο που ξεκινά από το σήμερα και αποτελεί την μόνη πραγματική διέξοδο για τον λαό, και κάλεσε τον λαό να μην επιστρέψει στα δοκιμασμένα κόμματα του κατεστημένου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί σε ίδιας κοπής κόμματα όπως το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, να μην εγκλωβιστεί σε αναχώματα όπως η ΛΑΕ, ούτε και να ενισχύσει άλλου είδους κόμματα και πολύ περισσότερο όπως είπε φασιστικές-ναζιστικές εγκληματικές δυνάμεις.

Ο Δ. Κουτσούμπας που θα είναι και πάλι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Βοιωτία διεκδικώντας την μια από τις τρείς έδρες κάλεσε τον λαό να δώσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση στο Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

kke03

kke02