Δεν τόλμησε στη Βοιωτία ο Α. Τσίπρας

Κοινοποίηση στα Social Media

Ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς ενώ ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στο προσφυγικό πρόβλημα, και επίθεση στη Ν.Δ. η οποία είπε οτι “είναι υπόλογος και όχι τιμητής” αφού παρέδωσε στη νέα κυβέρνηση το “απόλυτο τίποτα”.

Θέτοντας το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης τόνισε οτι ο πολίτης θα κληθεί να απαντήσει αν είναι με το νέο, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του (επιχειρώντας προφανώς να βάλει στο “παιχνίδι” και τους ΑΝΕΛ) ή με το παλιό.

“Ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο; Ποιον εμπιστεύεστε να κυβερνήσει; Την οικονομική ολιγαρχία ή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία; Τη ΝΔ και τον κ. Μεϊμαράκη, που σιτίζονται από τη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία και υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της σε βάρος σας; Ή τον ΣΥΡΙΖΑ, που είμαστε η μοναδική εγγύηση ότι δε θα αφεθούν στη τύχη τους οι νέοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι”, είπε μεταξύ άλλων ο Α. Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε οτι ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει “ή την παλινόρθωση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ολιγαρχίας ή την πορεία προς το αύριο, με σταθερότητα, ασφάλεια και κοινωνική δικαιοσύνη, που εγγυάται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Υποστήριξε ακόμα οτι η ΝΔ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τον οποίο χαρακτήρισε “υπηρεσιακό αρχηγό” καραδοκούν “να κάνουν πράξη τον αρχικό της σχεδιασμό της παρένθεσης” ενώ απαντώντας στην κριτική που ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό 90 δισ. ευρώ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για το πιο άθλιο ψέμα που έχουν πει μέχρι τώρα λέγοντας χαρακτηριστικά “χρέωσαν επί 40 χρόνια διακυβέρνησης τον τόπο με 340 δισ. χρέος και τώρα έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάκτυλο ότι δήθεν εμείς δημιουργήσαμε χρέη”. Και συμπλήρωσε: “Στο επτάμηνο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο χρέος της χώρας όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 10,9 δισ. ευρώ”.

Ο κ. Τσίπρας, υποσχέθηκε για εφαρμογή μιας πολιτικής ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και στην κοινωνία, έδωσε έμφαση στα εργατικά και τον αγροτικό τομέα και εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι  στο τέλος αυτής της τετραετίας η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετική θέση.

Όπως είπε η συμφωνία, προβλέπει βελτιώσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων της Ε.Ε μέχρι το τέλος του 2015, μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπορίας γεωργικών προϊόντων, καθιέρωση πρωτοβουλίας για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων και στην προώθηση και διαχείριση των εξαγωγικών δικτύων διανομής, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη θέσπιση νέου πλαισίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ενθάρρυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ευνοούν τους νέους και δραστήριους αγρότες, μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγροτικής εκμετάλλευσης, πρόγραμμα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων κατά τη χρήση ενέργειας και τη διαχείριση των υδάτων, στήριξη ορθών γεωργικών πρακτικών χρηματοδοτούμενες με κονδύλια της ΕΕ.

Δεν αναφέρθηκε όμως στο ζήτημα της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και το πετρέλαιο.

Δεν παρέλειψε ακόμα να επισημάνει οτι την κυβέρνηση την έριξαν οι αριστεροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν και συνεχίζοντας τις αιχμές είπε οτι η συγκέντρωση ήταν μεγαλύτερη από την προηγούμενη αντίθετα με όσα υποστήριζαν ορισμένοι.

Ο Α. Τσίπρας σε αντίθεση με τον Β. Μεϊμαράκη τόλμησε την ανοιχτή συγκέντρωση αλλά δεν τόλμησε την συνέντευξη Τύπου (και τις ερωτήσεις τω δημοσιογράφων) τη “βάσανο” της οποίας όμως τόλμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που δείχνει οτι τα δύο μεγάλα κόμματα αντιμετωπίζουν το καθένα τα δικά του προβλήματα στερώντας ωστόσο το δικαίωμα στους πολίτες να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα διότι τα καίρια ερωτήματα για ανεργία, λουκέτα, μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία και πρόνοια παραμένουν αναπάντητα.

Τέλος οι ελάχιστες ακραίες αντιδράσεις από παραβρισκόμενους στη συγκέντρωση (όψιμους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ) για πολιτικούς αντιπάλους του κ. Τσίπρα δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη και προέρχονταν από παλαιούς ΠΑΣΟΚους κοντά στο περιβάλλον του Α. Τσοχατζόπουλου αλλά και του Κ. Σημίτη.

Σε οτι αφορά την συγκέντρωση μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξέφρασε ικανοποίηση ωστόσο πρέπει να σημειωθεί οτι η εξέδρα είχε τοποθετηθεί στη μέση της πλατείας με κάγκελα στα πλάγια ενώ ο μπροστά χώρος ήταν με καρέκλες.

Μάλιστα όπως εκτιμούν ορισμένοι λαμβάνοντας υπόψη τh συγκέντρωση πιθανόν γι΄ αυτό να μη προχώρησαν τα σενάρια που ήθελαν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Βοιωτία τον ίδιο τον Α. Τσίπρα ή τον κ. Κοτζιά δεδομένου οτι έπρεπε να διασφαλίσουν εκλογή.

tsip2 tsip3 tsip4 tsip5 tsip6 tsip8