Παράταση της αγωνίας για το πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

panepistimio-1Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το θέμα της κατάργησης του τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Στερεάς στη Λιβαδειά.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς, από τον δήμο Λιβαδειάς ο Κώστας Ρούτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης και ο πρόεδρος του Τμήματος Χ. Μπότσαρης.

Από την συνάντηση δεν υπήρξε συγκεκριμένο αποτέλεσμα ή κάποια δέσμευση από την πλευρά του υπουργείου ωστόσο οι Βοιωτοί κατάφεραν να πείσουν τον υπουργό να παραμείνει το θέμα ανοιχτό προβάλλοντας τα επιχειρήματα της δυναμικής που έχει αναπτύξει το Τμήμα αλλά και το γεγονός ότι απόφοιτοι του έχουν απορροφηθεί από τοπικές επιχειρήσεις επισημαίνοντας παράλληλα για ακόμα μια φορά ότι υπάρχει κτήριο που έχει παραχωρηθεί και το στεγάζει ενώ και το οικονομικό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί.  

Το ερώτημα τώρα είναι αν θα μπορέσουν οι τοπικοί φορείς να εκμεταλλευτούν αυτή την αναστολή της κατάργησης και δράσουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή του πανεπιστημίου.

Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει με παρεμβάσεις του τύπου ίδρυση ομίλων φίλου πανεπιστημίου.

Είναι σα να λέμε για παράδειγμα ότι οι αγρότες (που είναι και επίκαιρο) αντί να βγουν στους δρόμους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους  θα τα διεκδικήσουν με ίδρυση μουσικοχορευτικών ομίλων και συλλόγων.  

Η ώρα της κρίσης λοιπόν έφτασε και μένει να αποδειχθεί αν η δράση θα είναι ανάλογη του μεγέθους του προβλήματος.