Κατά πλειοψηφία το επιχειρησιακό του δήμου Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων το επιχειρησιακό σχέδιο που παρουσιάζει τις γενιές γραμμές της πορείας προς το μέλλον και το όραμα για τα επόμενα χρόνια.

Η δήμαρχος Γιώτα Πούλου τόνισε οτι σε αυτή την πρώτη φάση του σχεδίου καθορίζονται οι άξονες στους οποίου θα κινηθεί ο δήμος ενώ η αντιπολίτευση από την πλευρά της υποστήριξε οτι αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι δύσκολο να υλοποιηθεί.

“Το επιχειρησιακό πρόγραμμα που κατέθεσε ο Δήμος αποτελεί πράγματι μια αξιόλογη μελέτη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου. Είναι μια στρατηγική που πρέπει και υποχρεούται ο Δήμος να έχει και σωστά την έφερε στο ΔΣ για ψήφιση, αλλά αυτή η μελέτη και η στρατηγική η οποία κατατέθηκε σήμερα είναι δύσκολο να υλοποιηθεί και βέβαια η σοβαρή απόφαση θα ληφθεί στην δεύτερη φάση της στρατηγικής αυτού του σχεδίου όταν οικονομικά θα αναλυθεί, το κόστος κάθε μελέτης που θα υπάρχει για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, για τα έργα και σε αυτά είναι σε πόσα θα μπορέσει η δημοτική αρχή να ανταπεξέλθει που ευχή μας είναι να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλα”, τόνισε ο Αλέκος Μητάς και πρόσθεσε: “Πολύ φοβάμαι όμως ότι με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στους Δήμους και όχι μόνο στον Δήμο Λιβαδειάς, ελάχιστα θα πραγματοποιηθούν”.

Για ασκήσεις επί χάρτου έκανε λόγο ο Νώντας Κοτσικώνας σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Το επιχειρησιακό πρόγραμμα είναι επιταγή της κυβέρνησης ώστε να προγραμματίσει στην επόμενη πενταετία ο κάθε Δήμος το πρόγραμμα έργων, υπηρεσιών σε κοινωνική πολιτική ,σε πρόνοια σε πολιτισμό και λοιπά. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι έτσι όπως επιβάλλεται από την κυβέρνηση η ψήφιση του επιχειρησιακού μπαίνει στα στενά πλαίσια που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση”. Και πρόσθεσε: “Δεν μπορεί ούτε έργα υποδομής να κατασκευάσει, ούτε να συντηρήσει τις υποδομές που έχει, ούτε να ασκήσει κοινωνική πολιτική, πολιτική στον αθλητισμό και τον πολιτισμό”

Ο Γιώργος Ζιώγας επεσήμανε σχετικά: “Είναι ένα πρόγραμμα μόνο λόγια και θεωρίες και επί της ουσίας τίποτα. Πέρασε ένας χρόνος και η δημοτική αρχή δεν έκανε πέντε απλά πραγματάκια. Αν κάνετε μια βόλτα στην Λιβαδειά δεν θα δείτε ούτε ένα παρτεράκι με πράσινο. Μέσα σε ένα χρόνο δεν κατάφερε να λειτουργήσει μια παιδική χαρά και τώρα βάζει κάποιους στόχους και ένα όραμα που όχι μόνο θέλει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά ολόκληρης σχεδόν της χώρας για να μπορέσει να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια”.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος δήλωσε: “Το θέμα αφορούσε στον στρατηγικό σχεδιασμό στο πλαίσιο εκπόνησης του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Λεβαδέων. Πρόκειται για την Α’  φάση που προβλέπει ποιοι θα είναι οι άξονες στους οποίους η δημοτική αρχή, ο δήμος Λεβαδέων μπορεί να κινηθεί τα επόμενα χρόνια με ιεράρχηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων άλλα και των κοινωνικών δομών. Το κείμενο αυτό θα βγει σε διαβούλευση, είμαστε ανοιχτοί σε οποιεσδήποτε προτάσεις που θα γίνουν από οποιονδήποτε φορέα και από οποιαδήποτε δημοτική παράταξη. Είναι αλήθεια ότι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και το όραμα της δημοτικής αρχής εκφράζονται στους γενικούς άξονες τους επιχειρησιακού σχεδίου για την Α φάση που συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.