Σύσκεψη στην ΠΕ Βοιωτίας για τα παράλληλα έργα αναδασμού του Αγίου Δημητρίου

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνάντηση εργασίας για τη δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν στα παράλληλα έργα αναδασμού του Αγ. Δημητρίου Ορχομενού πραγματοποιήθηκε στο γραφείο  της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Νταβαλούμης και Άγγελος Μαράντος, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ορχομενού Γεώργιος Στάμος καθώς και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Δ.Α.Ο.Κ. του τμήματος της  τοπογραφικής υπηρεσίας και των τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

“Η συνάντηση έγινε για την ομαλότερη διεξαγωγή των έργων που αφορούν στον συγκεκριμένο αναδασμό έτσι ώστε να υπάρχουν οι λιγότερο δυνατές απώλειες της παραγωγής των κληρούχων. Η τελικώς αναδιανεμηθείσα έκταση είναι 15.800 στρ. στην οποία δραστηριοποιούνται περίπου 700 κληρούχοι”, είπε η κ. Παπαθωμά και πρόσθεσε: “Προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός σπουδαίου και μεγάλου έργου για τη Βοιωτία, το οποίο ξεκίνησε από το 2009 με σχετική μελέτη και ευελπιστούμε ότι σε 240 περίπου ημέρες από σήμερα θα ολοκληρωθεί. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.950.000 ευρώ και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Π.Ε.Β  αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η ομαλή και απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του”.

Ακολιούθως σημείωσε πως πριν την υπογραφή της σύμβασης , η οποία πραγματοποιήθηκε  στις 8 Αυγούστου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, είχε προηγηθεί σειρά επαφών με την τοπική κοινωνία του Αγ. Δημητρίου, καθώς και με τους κληρούχους, για να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

“Σε κάθε περίπτωση η Π.Ε.Β. παραμένει με δράσεις και ενέργειες δίπλα στους αγρότες του Νομού”, κατέληξε η κ. Παπαθωμά.

“Επιτέλους ξεκινάει ο αναδασμός του Αγίου Δημήτριου που θα προσφέρει μια ανακούφιση στους αγρότες της περιοχής”, τόνισε ο Λ. Υπερήφανος και συμπλήρωσε: “Τα μικρά κομμάτια τα μικρά και διάσπαρτα σήμερα χωράφια θα γίνουν μεγάλα, ο αναδασμός πάντα βοηθάει ενώ θα γίνεται καλύτερα και η άρδευση των καλλιεργειών”.