Σύσκεψη στη Λιβαδειά για το χωροταξικό της Περιφέρειας

Κοινοποίηση στα Social Media

Αναγκαίες οι αλλαγές και οι βελτιώσεις, σημειώνει ο Χ. Σανιδάς

Στη Βοιωτία συνεχίστηκε η διαβούλευση του Β1σταδίου της  μελέτης «Αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση  του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» με τη συμμετοχή της Π.Σ. και της ΠΕΒ παρουσία αρμοδίων στελεχών του υπουργείου και εκπροσώπου της μελετητικής ομάδας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας όπου ακούστηκαν προτάσεις από άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους.

“Είναι η τρίτη κατά σειρά διαβούλευση μετά τη Λαμία και τη Χαλκίδα για την αναθεώρηση του περιφερειακού χωροταξικού. Το Β1 είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο γιατί περιλαμβάνει την κατάθεση προτάσεων από τους φορείς”, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Χάρης Σανιδάς και πρόσθεσε: “Έχω ζητήσει από όλους τους δήμους και της Βοιωτίας να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις τα Δημοτικά Συμβούλια ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι προτάσεις για την αναμόρφωση του χωροταξικού πλαισίου προς όφελος της περιφέρειας μας”.

Να σημειωθεί οτι στο σημερινό σχέδιο του Υπουργείου υπάρχουν αρκετά και σοβαρά προβλήματα, όπως οτι δεν διασφαλίζεται οτι η Λιβαδειά θα γίνει κέντρο διαχείριση υδατικών πόρων, δεν γίνεται αναφορά στο αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού, ενώ η Αράχωβα περιλαμβάνεται στον στην περιοχή των Δελφών αντί για τη Βοιωτία και κατά συνέπεια οι αλλαγές και οι παρεμβάσεις κρίνονται επιβεβλημένες.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σανιδάς τυπικά η διαδικασία χρονικά έχει τελειώσει ωστόσο το Υπουργείο έχει δώσει άτυπη παράταση λόγω προβλημάτων που προέκυψαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οπότε και θα πρέπει να έχει κατατεθεί η γνωμοδότηση.