Α. Καρβούνης: Το ΠΑΣΟΚ δεν είπε ψέματα στον ελληνικό λαό ούτε και θα πει

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Κώστα Ασκούνη και θέμα την πορεία του χώρου προς τις εκλογές, διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Βοιωτίας και η Νεολαία σήμερα Τρίτη στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.

Την ίδια στιγμή σε συστράτευση  καλεί το μέλλος της ΚΕ του Κινήματος Άρης Καρβούνης.

“Το ΠΑΣΟΚ λέει την αλήθεια στους πολίτες. Είμαστε οι μόνοι που δεν είπαμε ψέματα στο λαό. Ό, τι είπαμε έγινε,  oτι θα πούμε θα γίνει. Εμείς ούτε δώσαμε ψεύτικες υποσχέσεις στα Ζάππεια, ούτε εξαπατήσαμε ψευδόμενοι ότι σκίζουμε τα μνημόνια. Έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε υπεύθυνα στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Γιατί η Εθνική Στρατηγική που επιλέξαμε για την αντιμετώπιση της κρίσης, υιοθετείται πια από όλους. Γιατί είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την Ανάπτυξη μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το νέο Κοινωνικό Κράτος” τονίζει σε παρέμβασή του ο κ. Καρβούνης ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Βοιωτία στις βουλευτικές εκλογές.

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει οτι με ευθύνη της κυβέρνησης λιμνάζουν επί μήνες προγράμματα 800 εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να δημιουργήσουν 140.000 θέσεις εργασίας .

“Οι άνεργοι δεν μπορούν να περιμένουν. Τα μέτρα αφορούν νέους ανέργους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και είναι μεγάλης ηλικίας. Αφορούν εργαζόμενους που βλέπουν τον εφιάλτη της ανεργίας μετά την αποτυχία του κ. Τσίπρα και την άσχημη κατάσταση στην οικονομία” σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: ” Πρέπει: Πρώτον να υλοποιηθούν άμεσα τα προγράμματα απόκτησης εργασίας εμπειρίας για νέους ανέργους. Στόχος η ένταξη 80.000 νέων ανέργων . Δεύτερον να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα υπέστησαν μειώσεις του κύκλου εργασίας τους από την κρίση (και τα capital controls) , αλλά διατηρούν τις θέσεις εργασίας. Τα κίνητρα μπορούν να περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές ή επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών στην Κοινωνική Ασφάλιση. Τρίτον να υλοποιηθούν τα προγράμματα που αφορούν την επανένταξη ανέργων που απολύθηκαν από επιχειρήσεις. Στόχος η ένταξη 80.000 ακόμα ανέργων”.

Σχετικά με τον αγροτικό τομέα κάνει λόγο για “άδικα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ” ως αποτέλεσμα “από τη κακή διαπραγμάτευση η μάλλον από τη μη διαπραγμάτευση που έγινε αφού ο κ. Τσίπρας πέταξε λευκή πετσέτα στους δανειστές και αποδέχτηκε όλα τα μέτρα , έτσι βλέπουμε πρώτη φορά να ανεβαίνει σε τεράστια ποσοστά η φορολογία ενός κλάδου αλλά και να επιβάλλονται μέτρα απεχθή που θα έχει ως αποτέλεσμα ίσως την καταστροφή του κλάδου του αγροτικού που είναι το μόνο στήριγμα του πρωτογενούς τομέα της χώρας “.

Όπως υπογραμμίζει αυτοί οι φόροι “έχουν ονοματεπώνυμο, είναι φόροι Τσίπρα”, αντίθετα το ΠΑΣΟΚ “στα τόσα χρονιά διακυβέρνησης της χώρας ακόμα και όταν μοναδική λύση για τη μη χρεοκοπία ήταν το πρώτο μνημόνιο ακόμα και με λάθη που έγιναν και το έχουμε παραδεχτεί, ποτέ δεν άγγιξε τον τομέα των αγροτών”.

Σε οτι αφορά στο μεταναστευτικό εκτιμά πως είναι ίσως το πιο κορυφαίο εθνικό και ευρωπαϊκό ζήτημα. Για τους κυβερνητικούς χειρισμούς επισημαίνει οτι εκθέτουν τη χώρα , καθώς την παρουσιάζουν “είτε να προσφέρει μαξιλάρι ασφαλείας στις ιμπεριαλιστικές διαθέσεις των χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο με τη Συρία , είτε να είναι συνένοχη των “δουλεμπόρων”, είτε να προσφέρει ασφυκτικές και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα,  ευτελίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας τους, στοιβάζοντας τους σε χώρους ακατάλληλους από πλευράς υποδομής”.

Τέλος μιλώντας για το ψηφοδέλτιο της Βοιωτίας αποφεύγει να αναφερθεί στις προθέσεις του και κάνει γνωστό οτι καθημερινά γίνονται πολλές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ με το θέμα να απασχολεί την επιτροπή ψηφοδελτίων και φυσικά τη νέα Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

“Το μόνο που μπορώ να γνωρίζω και να πω είναι ότι θα είναι ένα ψηφοδέλτιο ολοκληρωμένο και ανανεωμένο που θα βασίζεται στο τρίπτυχο Ενότητα Ανανέωση Διεύρυνση”, κατέληξε ο κ. Καρβούνης.