Β. Μεϊμαράκης: Θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στη σχέση αλλά και στην κάλπη, καμία χαμένη ψήφος

Κοινοποίηση στα Social Media

Στη Βοιωτία περιόδευσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους φορέων, ενημερώθηκε για τα τοπικά ζητήματα και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του ενώ το μεσημέρι παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Λιβαδειά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μεταξύ άλλων εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης κάνοντας λόγο για ανάκληση της χαμένης εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.

“Πιστεύω οτι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη συνολικά προς το πολιτικό σύστημα και η σχέση εμπιστοσύνης που απαιτείται να ανοικοδομήσουμε και πάλι είναι πάρα πολύ βασική για την επιτυχία του προγράμματος και για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πιστεύω οτι ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας επειδή πέρασαν οι εποχές των σωτήρων και των μονοκομματικών κυβερνήσεων οφείλουμε να βρούμε τόπους συνεννόησης, με σύνθεση να συνδιαμορφώσουμε απόψεις και να καταλήξουμε σε προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν προς όφελος των πολιτών”, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Και συμπλήρωσε: “Δίνουμε τη μάχη για να είμαστε πρώτο κόμμα, θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών όχι μόνο στη σχέση αλλά και στην ψήφο. Ο πολίτης ήδη έχει να συγκρίνει τα πεπραγμένα αυτών των επτά μηνών με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά”.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. δεν πρέπει να επικρατήσει ο θυμός αλλά η σύνεση και η ψυχραιμία.

“Πιστεύω οτι τα επιχειρήματά μας θα γίνουν πιο κατανοητά και οι πολίτες στην κάλπη θα στηρίξουν εκείνους που έχουν εμπειρία έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους και μπορούν να τους εξασφαλίσουν σταθερότητα προχωρώντας την Ελλάδα προς τα εμπρός βγάζοντας την μια ώρα αρχύτερα από τα μνημόνια. Η χώρα θα είχε ήδη απαγκιστρωθεί από τα μνημόνια αν είχε ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική και δεν είχαν προκύψει οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης οτι η Ν.Δ. κατά την διάρκεια της θητείας της απέτρεψε αρκετά μέτρα που ήταν σε βάρος των πολιτών γιατί είχε συγκεκριμένες θέσεις ενώ η η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “πήγε αδιάβαστη να διαπραγματευτεί” με αποτέλεσμα μια διαπραγμάτευση που “δεν ήταν καλή αλλά χρονοβόρα”.

Στους στόχους της Ν.Δ. μεταξύ άλλων είναι η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης και η αποκατάσταση τους αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

“Το αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη σήμερα είναι έντονο και από τα πρώτα που αφορούν τον κόσμο ενώ στη θητείας μας ήταν από τα τελευταία”, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε: “Εμείς είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα που θα χρειαστούν ώστε ο πολίτης να αισθάνεται και πάλι ασφαλής.”

Υπογράμμισε ακόμα πως είναι από τους πολιτικούς που πιστεύουν οτι ο κόσμος έχει ευθύνη και πρέπει την ώρα της ψηφοφορίας να την αναλαμβάνει.

“Οι πολίτες πίστεψαν οτι ο Τσίπρας είναι νέος και καλλίτερος, δεν κατάλαβαν όμως οτι είναι και άπειρος, οτι έχει δίπλα του και άλλους άπειρους, οτι δεν ξέρει καλά τα ζητήματα και οτι δεν μπορεί να τα διαχειριστεί, δεν ήξεραν οτι ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης η εμπειρία είναι απαραίτητη. Εμείς έχουμε εμπειρία, έχουμε διαπραγματευτεί, αναλάβαμε το 2012 μια χώρα υπό κατάρρευση και το 2014 την είχαμε βάλει σε μια πορεία εξόδου από το μνημόνιο. Ο πολίτης μπορεί λοιπόν να ψηφήσει οτι θέλει όμως πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη της κάθε επιλογής του”, επεσήμανε.

 

Ξεκαθάρισε στη συνέχεια οτι οι συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις οδηγούν σε αστάθεια και αβεβαιότητα σημειώνοντας παράλληλα οτι αν τα βρει και πάλι “σκούρα” και ο κ. Τσίπρας τον Φεβρουάριο “μπορεί και πάλι να ζητήσει εκλογές”.

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε ενημερωμένος για τα τοπικά ζητήματα δίνοντας έμφαση στην ανεργία και τα αγροτικά δεσμευόμενος οτι οι αγρότες αν η Ν.δ. κερδίσει τις εκλογές δεν θα υποστούν νέα σκληρή φορολογία.

“Οι αγρότες ήδη έχουν συνεισφέρει πολλά από το υστέρημα τους και η εισφορά αυτή δεν μπορεί να αυξηθεί και μάλιστα υπέρμετρα όπως συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου με τους εταίρους”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε οτι αφορά τις υψηλές τιμές των διοδίων στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Εμείς δεν υποσχεθήκαμε μείωση των διοδίων άλλοι το υποσχέθηκαν και άλλοι οφείλουν να απολογηθούν γιατί δεν το έκαναν εμείς είχαμε πει οτι θα προσπαθήσουμε να επαναδιαπραγματευθούμε την σύμβαση για τα διόδια λόγω της κρίσης και να δούμε πως θα λυθεί το πρόβλημα που δημιουργείται με την αύξηση της κυκλοφορίας στους επαρχιακούς δρόμους”

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ είπε μεταξύ άλλων: “Μας ενδιαφέρει η ΛΑΡΚΟ να συνεχίσει την λειτουργία της και την παραγωγή διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και υπό τις παρούσες συνθήκες με το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς”.

Το τι θα γίνει όμως στο μέλλον θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν.

“Εμάς μας ενδιαφέρει για κάθε επιχείρηση οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τη δουλειά τους, να μπορούν να έχουν ένα αξιοπρεπή μισθό. Αυτό έχει μεγάλη σημασία και όχι το ποιος έχει την επιχείρηση.

Για την σημερινή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία και γενικότερα για η Υγεία επεσήμανε οτι η Ν.Δ τα λειτουργούσε καλύτερα αλλά και είχε τονίζει το που θα κατέληγαν. “Εμείς τα λέγαμε αλλά δεν τότε δεν μας πίστευαν και έλεγαν οτι κινδυνολογούμε”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνεχίζοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε οτι ο κ. Τσίπρας προκειμένου να γίνει κυβέρνηση έταξε τα πάντα στους πάντες χωρίς να κάνει όμως τίποτα.

“Η χώρα σήμερα δεν αντέχει άλλη χαμένη ψήφο ή ψήφο διαμαρτυρίας και ο θυμός δεν είναι καλός οδηγός”, σχολίασε και ερμηνεύοντας στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την Ν.Δ. δεύτερη αλλά πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ (με χαμηλά ωστόσο ποσοστά και τα δύο κόμματα) και την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 25% είπε οτι “αυτό δείχνει πως η Ν.Δ. αποκτά ακροατήριο, όταν οι πολίτες φεύγουν από το κόμμα που ψήφησαν (στην προκειμένη περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ) στην αρχή καταγράφονται στους αναποφάσιστους”.

Καταλήγοντας στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης παρόλο που όπως είπε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έστησαν άρον – άρον τις κάλπες να μη προλάβει η Ν.Δ. να επικοινωνήσει και να ενημερώσει τους πολίτες αλλά και να μην έχουν εφαρμοστεί τα νέα μέτρα που είναι αντίθετα με τα όσα είχε υποσχεθεί στον κόσμο η συγκυβέρνηση.

Κατά την παραμονή του στο Επιμελητήριο ενημερώθηκε για θέματα της επιχειρηματικότητας από τον Πρόεδρο του ΕΠ Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη ο οποίος και του επέδωσε αναμνηστικό. Ακολούθως αναχώρησε για τον Ορχομενό και από εκεί για την Χαλκίδα.


m01
m04

 

 

m03 m02

Νωρίτερα ο Β. Μεϊμαράκης στο Δημαρχείο Θήβας ενημερώθηκε και από τον Δήμαρχο Θηβαίων Σπύρο Νικολάου για τα πολλά προβλήματα, που απασχολούν την περιοχή.

Ο κ. Νικολάου τον ενημέρωσε για τα προβλήματα, που έχουν προκύψει με τα έργα του ΕΣΠΑ , λόγω της ρευστότητας, με αποτέλεσμα ο δήμος να χρωστά χρήματα στους εργολάβους και η χρονική περίοδο να λήγει 31 Δεκεμβρίου 2015.

«Έχουμε ζητήσει παράταση, που δύσκολα θα δώσει η Ε.Ε, γι΄ αυτό και ζητάμε να γίνουν τα έργα αυτά,   έργα μεταφοράς  στο νέο ΕΣΠΑ καθώς πρόκειται για έργα πνοής για τους δήμους και τους δημότες»  υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ και για τα προβλήματα  που έχουν προκύψει σε σχέση με την ΣΑΤΑ των Σχολείων, που δεν έχει δοθεί και σε συνάρτηση με τα ήδη μειωμένα κονδύλια, έχουν ήδη δημιουργήσει αναστάτωση .

Ο Δήμαρχος Θηβαίων αναφέρθηκε επίσης στην υπολειτουργία του Νοσοκομείου, που έχει  τελευταία επιδεινωθεί, καθώς και στους ΡΟΜΑ, που ταλαιπωρούν την πόλη με την πολύ μεγάλη παραβατικότητα, τονίζοντας πως θα πρέπει η κεντρική εξουσία να θέσει το θέμα σε προτεραιότητα,  γιατί τόσο η πόλη όσο και η περιοχή και ο Δήμος υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

Παρών στην συνάντηση, ήταν και ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Θήβας Σπ. Δεσύλας, ο οποίος αναφέρθηκε σε δυο μεγάλα προτερήματα  του Νοσοκομείου, που είναι η θέση του, πάνω στον άξονα της Εθνικής Οδού  και στο μοναδικό στην Ελλάδα εξοπλισμένο πλειν όμως κλειδωμένο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Ο κ. Δεσύλλας παρέδωσε στον κ. Μεϊμαράκη σχέδιο, που προβλέπει την δημιουργία τραυματολογικού  κέντρου, προκειμένου να επιτευχθεί αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων, ενώ στο ίδιο σχέδιο αναφέρθηκε και ο Γ. Κϊνιας, Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, περιγράφοντας την τραυματιολογική αλυσίδα  νοσοκομείων, που μπορεί να καλύψει με οικονομικό τρόπο  όλη την εθνική οδό με συγκεκριμένη συμμετοχή νοσοκομείων.

«Κάποια προβλήματα προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε ή να λύσουμε, αλλά νέα παρουσιάζονται  και πρέπει όλες οι ηγεσίες να μπορούν πολλές φορές να τα προλαμβάνουν  ή να βρίσκουν λύσεις» επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, υπογραμμίζοντας πως η παρουσία του δεν έχει στόχο τις υποσχέσεις, παρά να «δει πως μπορούν να βελτιωθούν όλες αυτές οι καταστάσεις».