Οι ΣΙΓΟΥΡΟΙ… στις λίστες των υποψηφίων (φωτό)

Κοινοποίηση στα Social Media

Φήμες και διαρροές για τις πρωτιές στις πολυπόθητες λίστες των ψηφοδελτίων των κομμάτων εν όψει των εθνικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, έχουν δημιουργήσει ήδη ένα πολεμικό κλίμα στη Βοιωτία, κυρίως λόγω του “διχασμού” στο ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου “υπέκυψε” στο εκβιαστικό-φλερτ των ακραίων συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης και έστρεψε το βλέμμα της προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, επιχειρώντας την εφαρμογή και υλοποίηση ενός ακόμη σκληρότερου μνημονίου.

Το viotianet αποκαλύπτει τους ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ στις λίστες με σκοπό να θέσει τέλος και σε σενάρια που αγγίζουν ακόμη και τα όρια της συκοφαντίας, όπως κύκλοι υποστηρίζουν, για να εξυπηρετήσουν φυσικά συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.

Λαϊκή Ενότητα

Ο Γιάννης Σταθάς θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στη Βοιωτία, δίνοντας τέλος στις σκόπιμες διαρροές που τον ήθελαν υποψήφιο σε άλλη εκλογική περιφέρεια.stathassyriza

Ο πρώτος βιομηχανικός εργάτης, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με τις ψήφους του μαχόμενου-κατά των μνημονίων-Βοιωτικού λαού, δεν θα μπορούσε ποτέ να “εξαργυρώσει” την εμπιστοσύνη τους, για να εξυπηρετήσει πολιτικά παιχνίδια”, υποστηρίζουν με κατηγορηματικό τρόπο οι συνεργάτες του.

Δεύτερος στη λίστα της Λαϊκής Ενότητας θα τεθεί, ο επίσης βουλευτής Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας, που έκλεισε τα αυτιά στις “σειρήνες” του πολιτικού τακτικισμού, γύρισε την πλάτη στα σίγουρα, διατήρησε την ιδεολογική καθαρότητα στις θέσεις και τις απόψεις του για τις οποίες και ψηφίστηκε από τον Βοιωτικό λαό και θα συνεχίσει να μάχεται για τα συμφέροντα των απλών πολιτών, μαζί με το Γιάννης Σταθά, όπως κυρίως η συνείδησή τους επιτάσσει.skoumas-001

 

 

 

 

 

 

Επτασφράγιστο μυστικό κρατούν μέχρι αυτή την ώρα, οι βουλευτές και τα στελέχη που έχουν προσχωρήσει στη ΛΑ.Ε. τα τρία ονόματα που θα κλείσουν τη λίστα του ψηφοδελτίου.

ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί ο γραμματέας της ΝΕ του κόμματος στη Βοιωτία και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Θηβαίος ενώ βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Βασίλη Τσιτσιρίγκου και του Δημήτρη Αλεξάνδρου από τη Θήβα.

thivaios11

 

 

 

 

 

 

 

tsitsirigos2

 

 

 

 

 

alexandroy

Θέση μάχης στη λίστα παίρνει και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζαννιάς, έχοντας συγκεντρώσει θετικούς πόντους από τη θέση στην οποία κλήθηκε να παράσχει τις υπηρεσίες του.

zanniasTH

 

 

 

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πλήρης ενεργοποίηση του παλιού κομματικού μηχανισμού στη Βοιωτία, του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τέως αντιπροέδρου της βουλής και τέως υφυπουργού Άμυνας Λουκά Αποστολίδη, που οι πληροφορίες τον φέρνουν βέβαιο υποψήφιο ή στη Β’ Αθήνας ή στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

apostolidis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ατυχή και μόνο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την αναφορά του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη, στο όνομα του πρόσφατα αποχωρούντα από την παράταξη Γιάννη Καράμπελα.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του ΣΕΙΡΙΟΣ fm Μαρίας Σφυρή, η οποία μεταξύ άλλων “στόλισε” (και δικαιολογημένα) τον βουλευτή του νομού Βαγγέλη Μπασιάκο, για τη απουσία του την τελευταία 4ετία από τον πολιτικό διάλογο σε θέματα που “καίνε” τη Βοιωτία, ο Βαγγέλης Μειμαράκης είπε: “Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη λίστα των υποψηφίων μας στο νομό. Ο κος Καράμπελας μας διευκόλυνε”.

Παράλληλα και με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε οτι οι υποψήφιοι θα είναι οι ίδιοι, εφόσον το επιθυμούν και με τη σειρά με την οποία εξελέγησαν στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές.

Έτσι, πρώτος στη λίστα θα τεθεί ο Βαγγέλης Μπασιάκος, δεύτερος ο Ανδρέας Κουτσούμπας και ακολούθως η Λουκία Θεοδώρου και η Κική Μαχαίρα.

mpasiakosvagelis

 

 

 

 

andKOUTSOUMPAS

 

 

 

 

 

 

 

theodoroyloykia

 

 

 

 

 

maxaira kiki

Την κενή θέση θα κλείσει, ή γυναίκα, ή άνθρωπος του επιμελητηρίου, ή προερχόμενος από τον αγροτικό χώρο, όπως ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία που φέρνει τον γραμματέα του αγροτικού τομέα της ΝΔ Γιώργο Ανέστη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθούν ορισμένες παρουσίες που έλαμψαν στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Βοιωτία.

Την επανεμφάνισή τους μετά από πολύ καιρό στα πολιτικά πράγματα της ΝΔ έκαναν η Άρια Αγάτσα και η Σωσώ Μανάρα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Χάρης Σανιδάς ακολούθησε στην περιοδεία του στη Λιβαδειά τον Βαγγέλη Μειμαράκη όπως και ο φέρελπις περιφερειακός σύμβουλος εκ Θηβών Παπαχριστοδούλου ο νεότερος.

Το 66,8% του ποσοστού συσπείρωσης που δίνουν στη ΝΔ οι πρώτες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν στη Βοιωτία καθώς είδαμε ξανά στελέχη του κέντρου να παρουσιάζονται σε δημόσιες συγκεντρώσεις του κόμματος όπως ο πρώην νομάρχης Νίκος Στάμος και οι πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ Βασίλης Σταύρου και Δημήτρης Καραμάνης.

Στο πλευρό και του νέου προέδρου της ΝΔ, κάνοντας μάλιστα αισθητή την παρουσία του, ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος και γιατρός Γιάννης Ταγκαλέγκας.

ΠΟΤΑΜΙ

Κλειδώνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και εκτός απροόπτου η πρωτιά για το ψηφοδέλτιο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στη Βοιωτία στο πρόσωπο του Γιάννη Καράμπελα karampelas002αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις υπόλοιπες θέσεις στο ψηφοδέλτιο. Θυμίζουμε οτι υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές ήταν οι, Μπάκας Δημήτρης, Περγαντάς Παναγιώτης, Στάμου Εύα, Φαντάκη Αλεξία και Χαλβατζής Σταμάτης.

 

 

 

 

ΚΚΕ

Πρώτος στη λίστα του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Βοιωτία θα τεθεί αυτή τη φορά ο Νώντας Κοτσικώνας, καθώς ο Δημήτρης Κουτσούμπας σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα επιλέξει το νομό ως εκλογική του περιφέρεια.

kotsikonas-livΣτελέχη του κόμματος υποστηρίζουν οτι οι συνθήκες και οι πολιτική συγκυρία ευνοεί την κατάκτηση της μιας έδρας στο νομό.

Δεύτερος στη λίστα θα “κουμπώσει” ή ο αυτοδιοικητικός Αντώνης Τουλουμάκος ή ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γκικόπουλος για να ενισχύσει το ενδεχόμενο που προαναφέραμε.

gikopoulos

 

 

 

 

 

 

ΠΑΣΟΚ

Με αξιώσεις “πλασάρεται” το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές με στόχο να “χτυπήσει” ακόμη και τη μία έδρα της τριεδρικής Βοιωτίας, βάζοντας πρώτο στο λίστα των υποψηφίων, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη.

moulkiotis111

Πολλά είναι τα στελέχη του κόμματος που επιθυμούν το νέο ψηφοδέλτιο να στελεχωθεί με ονόματα που δεν θα ταυτίζονται με το παλιό ΠΑΣΟΚ και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν οτι έχει γίνει σχετική κρούσει και στο μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου Χάρη Παπαθωμά.

timthumb.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΙΔΗΣΟ

Μετά το οριστικό διαζύγιο του ΚΙΔΗΣΟ με το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα κατεβάσει υποψηφίους όπως σε όλη τη χώρα και στη Βοιωτία με τον Νίκο Κουλουριώτη που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην προηγούμενη Εθνική αναμέτρηση να ηγείται της λίστας και ακολούθως με τους Ελισσαίο Μαμμή και Λάμπρο Ζάγκα.

kidiso

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

“Μήλον της έριδος” για το χώρο της κεντροαριστεράς αποδεικνύεται ο Δημοτικός σύμβουλος Ορχομενού και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Γιάννης Τσιάμης,αφού καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν οτι του έχουν ασκηθεί πιέσεις να στελεχώσει τα ψηφοδέλτια σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ.

tsiamis

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιάμης υποστηρίζει οτι στην παρούσα φάση το μόνο που τον απασχολεί είναι η αυτοδιοίκηση.