Θ. Σκούμας: Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η δημοκρατική απάντηση του λαού

Κοινοποίηση στα Social Media

“Η επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει χωρίς καμία συλλογική απόφαση του κόμματος, τη χώρα και το λαό σε νέο επώδυνο μνημόνιο, σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αντικαθιστώντας το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού της 5ης Ιουλίου 2015, σε ΝΑΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα, δημιούργησε μια τεράστια απογοήτευση και διάψευση των ελπίδων του ελληνικού λαού, για μια διαφορετική προοδευτική και φιλολαϊκή πορεία, ακύρωσε το εγχείρημα της αριστερής κυβέρνησης και ενέταξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο ίδιο μνημονιακό μοτίβο των τελευταίων 5 ετών”, τονίζει σε άρθρο του ο Βουλευτής Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από το κυβερνών κόμμα και εντάχθηκε στη Λαϊκή Ενότητα όπως και ο Γιάννης Σταθάς .

“Η πολιτική αυτή στροφή, κατήγαγε τεράστια ήττα για την αριστερά, το λαό και τη χώρα, αφού εκτός των άλλων η κυβέρνηση έκανε κυρίαρχο αφήγημα της, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το μνημόνιο (ΤΙΝΑ), ακολουθώντας τη στρατηγική των προηγούμενων κυβερνήσεων μνημόνιο ή χρεωκοπία”, επισημαίνει ο κ. Σκούμας.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή η κυβέρνηση επιχειρεί “αφενός να εκκαθαριστεί η κοινοβουλευτική ομάδα από τις ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές διαφωνίες, αλλά και το κόμμα από την μεγάλη ριζοσπαστική αριστερή δυναμική του που δημιουργούσαν εμπόδιο στην μνημονιακή μεταστροφή της κυβέρνησης, και αφετέρου για να μην υποστεί την λαϊκή και εκλογική φθορά που επισείει η εφαρμογή και του νέου μνημόνιου” και γι΄ αυτό “ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές-εξπρές μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να υλοποιηθεί καν η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του κόμματος”.

Ο Θ. Σκούμας υπογραμμίζει επίσης πως η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, “αποτελεί το μόνο δρόμο αντίστασης και αγώνα, για να συγκροτηθεί ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό ριζοσπαστικό μέτωπο, όπου θα εκπροσωπηθεί συμμετοχικά και πλατιά δημοκρατικά το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού”.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά “Το όχι δεν ηττήθηκε. Η ενότητα του λαού μας, και η αποφασιστικότητα του, ενάντια στην υποταγή της χώρας στους δανειστές, την ευρωπαϊκή και την εγχώρια ελίτ, απέναντι στην αρπαγή του δημόσιου πλούτου της χώρας, και στην πλατιά λεηλασία των λαϊκών κοινωνικών τάξεων, η δυνατότητα να δημιουργηθεί η παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, έξω από τα μνημόνια δόθηκε με αδιαμεσολάβητο τρόπο στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015”.

Καταλήγοντας επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Η Λαϊκή Ενότητα, μπορεί να αποτελέσει τη πλατιά δημοκρατική απάντηση του λαού και της πατρίδας, απέναντι στα μνημόνια και την υποδούλωση της χώρας, με την ευρεία δημοκρατική συμμετοχή του λαού μας”.

Να σημειωθεί πως η κίνηση του Βοιωτού Βουλευτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι δεδομένης της από νωρίς διαφωνίας με την πολιτική των μνημονίων (και στη συνέχεια αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ) του Γ. Σταθά, ο Θ. Σκούμας από την πρώτη στιγμή ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στο κυβερνών κόμμα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα του ψηφοδελτίου των επερχόμενων εκλογών εξασφαλίζοντας μια νέα θητεία στη Βουλή επέδειξε πολιτική ηθική και επέλεξε να δώσει για ακόμα μια φορά ένα δύσκολο αγώνα και να υπερασπιστεί τις αρχές και την ιδεολογία του.